Суђење Далибору Мандићу: У полицији признао убиство, тврди да га је убијени психички злостављао

Н. Т.
Архива
Суђење Далибору Мандићу: У полицији признао убиство, тврди да га је убијени психички злостављао

БАЊАЛУКА - Далибор Мандић (37), који је оптужен за брутално убиство Ариела Богдановића (28) којег је избо ножем, у полицији је рекао да га је покојник раније психички малтретирао, a да је кобног дана на улици кренуо према њему офанзивно па га је убо ножем.

Изјаву оптуженог прочитала је тужилац Тања Мрђа на наставку суђења у бањалучком Окружном суду.

Мандић је у тој изјави рекао да је на дан убиства носио нож са собом ради сигурности који је ставио у плави руксак.

- Тог дана са посла сам изашао око 17 и отишао до стана, а око 18.30 отишао сам да џогирам устаљеном рутом од улице Српских устаника преко Ребровачког моста до Тржног центра "Делта". Имао сам кабаницу црвене боје и руксак на леђима. У повратку сам идући према Ребровачком мосту код Кампуса видио Ариела који је ишао испред мене. Он се окренуо офанзивно и кренуо према мени. Из руксака сам извадио нож кренуо према њему и убо га у предјелу горњег дијела трупа - пише у изјави коју је Мандић дао у полицији.

Он је даље рекао да је Ариел након што га је убо, кренуо да трчи, а он је кренуо за њим.

- Прешао је улицу и дошао до бензинске пумпе "Нестро петрол" гдје је пао. Ту сам га стигао и задао му неколико удараца ножем. Када сам схватио шта сам урадио, претрчао сам до Кампуса гдје сам на паркинуг ставио нож у руксак и црвену кабаницу. Отрчао сам према сервису "Видовић", а  затим до ребровачког гробља гдје сам бацио нож у Врбас - рекао је Мандић у изјави коју је дао у полицији.

Даље је испричао да је након тога отишао до Наприједовог стадиона гдје у један контејнер бацио дукс сиве боје, а у други црвену кабаницу, те се вратио кући.

Изјавио је и да се планирао да преда, али су га претекли криминалистички инспектори који су га ухапсили.

- Јако се кајем и нисам свјестан да ли сам био при чистој свијести. Био сам у сталном страху - рекао је Мандић у полицији.

Он је још испричао да је са Богдановићем и осталима у фирми "ДДС Солушн" имао коректне односе све до једног заједничког изласка у град.

- Од тада се стање све промијенило и Ариел је показивао изливе бијеса према мени. Једне прилике он је симулирао ударац лактом у моје лице и престравио сам се. Послије тога наставио је према мени такав однос и у томе му се придружио и Лука Радуловић и у тандему су ме психички злостављали - рекао је Мандић, између осталог, током испитивања у полицији.

Осим те изјаве, прочитана је и изјава са испитивања у тужилаштву гдје он рекао да остаје код свега онога што је рекао у полицији.

Мандић је у судници истакао да је изјаву у полицији дао под притиском и да му нису дали да прочита све што је потписао. Истакао је да нема приговора на рад тужиоца.

Читањем изјава оптуженог, Окружно тужилаштво је окончало извођење доказа, а одбрана је суду доставила забиљешке којима се Мандић служио када је саслушаван у судници као свједок.

Мандића терете за тешко убиство почињено на свиреп или подмукао начин које починио 2. децембра прошле године око 19.35 часова на Булевару српске војске. Како се наводи у оптужници Мандић је кобне вечери, у намјери да га убије, пратио Богдановића који је ишао из правца Тржног центра „Делта планет” према Рабровачком мосту. Сустигао га је у близини студентског кампуса и убо ножем у предјелу горњег дијела трупа након чега је Богдановић рањен почео да бјежи те је прешао коловоз улице Булевар српске војске и пао код бензинске пумпе. Мандић му је притрчао те га ножем убо осам пута и усмртио, а затим побјегао. Убиство су снимиле камере оближњег видео надзора.

ДОКАЗИ СУДА

Предсједник судског вијећа Драган Улетиловић истакао је да ће по налогу суда бити саслушана три свједока, полицајци који су узимали изјаву од оптуженог Далибора Мандића.

- Саслушаћемо их да идимо да  ли је оптужени изјаву дао под присилом-рекао је судија Улетиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана