Љекару пресуђено због лажирања часова

nezavisne.com
Љекару пресуђено због лажирања часова

Бихаћ - Правоснажном пресудом Кантонални суд у Бихаћу осудио је љекара Есада Будимлића (57) на условну казну затвора од шест мјесеци те му изрекао забрану вршења позива професора на рок од двије године на факултетима и јавним установама у Федерацији БиХ.

Будимлић је осуђен за кривично дјело превара у служби у покушају с роком провјере од двије године од правоснажности пресуде, а њоме је усвојена жалба Тужилаштва УСК на раније изречену првостепену пресуду. Према пресуди, Будимлић  је у периоду од јануара 2008. до децембра 2010. године као службена особа у Јавној установи Висока здравствена школа у Бихаћу, гдје је радио као предавач, кроз 11 уговора о дјелу у службеним извјештајима и евиденцијама лажно приказао 326 сати одржане наставе и вјежби  из више наставних предмета, иако је у то вријеме  био на радном мјесту љекара у Кантоналној болници у Бихаћу.

На основу  извјештаја и евиденција о одржаним предавањима  за наведене дане  исте спискове  је користио за лажне обрачуне  код надлежне службе у поменутој здравственој школи  с циљем  да службену особу доведе   у заблуду  како  би остварио незакониту исплату. Исти  спискови  и обрачуни прихваћени су и достављени Трезору УСК на наплату, али је активношћу Тужилаштва УСК Будимлић спријечен у наплати  износа од 7.744, 78 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана