Љекар се изјаснио да није крив за смрт жене повријеђене у саобраћајној несрећи

Срна
Љекар се изјаснио да није крив за смрт жене повријеђене у саобраћајној несрећи

ПРИЈЕДОР - Љекар Предраг Стојнић из Приједора, запослен у овдашњој болници, изјаснио се данас пред Основним судом у Приједору да није крив за кривично дјело несавјесно пружање љекарске помоћи.

Окружно јавно тужилаштво Приједор оптужило је Стојнића да је 25. августа 2019. године, као дежурни љекар у болници “Др Младен Стојановић” Приједор, учинио пропусте у дијагностици и терапијском поступку у медицинском третману оштећене Ј.Д. која је повријеђена у саобраћајној незгоди.

У оптужници је наведено да он није обавио дијагностичке претраге - ЦТ снимање главе и мозга, рендген и ЦТ снимање грудног коша чиме би се видјели преломи костију, главе, нагњечења мозга и крварење унутар лобање шупљине, те масивни преломи ребара и кључне кости као и нагњечења плућа.

Пацијенткиња је упућена на одјељење психијатрије гдје јој се стање погоршало због повреда, неадекватне дијагностике и неадекватног лијечења, а 26. августа 2019. у 23.30 часова је умрла.

Окружно јавно тужилаштво Приједор на рочишту за изјашњење о кривици представљао је тужилац Ирман Дедић, а оптуженог Стојнића брани адвокат Весна Рујевић.

Оптужени Стојнић затражио је данас да се из поступка искључи јавност, образлажући да не жели да се “повлачи по медијима”.

Судија Предраг Тепић је оптуженог информисао у којим случајевима се јавност може искључити и објаснио да овај случај не спада у врсту предмета у којима је могуће донијети одлуку о искључењу јавности, као што су државна тајна, безбједносна питања, заштита малољетника, заштита интимности и слично.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана