Ljekar optužen zbog smrti žene povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi

Srna
Ljekar optužen zbog smrti žene povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi

PRIJEDOR - Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv ljekara specijaliste iz ovog grada P.S. koji je učinio propuste u medicinskom tretmanu žene povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi, usljed čega je i preminula.

Optužnica je podignuta zbog krivičnog djela nesavjesno pružanje ljekarske pomoći, objavilo je ovo tužilaštvo.

U optužnici je navedeno da je P.S. 25. avgusta 2019. godine, kao dežurni ljekar u bolnici "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, učinio propuste u dijagnostici i terapijskom postupku u medicinskom tretmanu J.D. koja je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi.

Prema optužnici, on nije obavio dijagnostičke pretrage u vidu CT snimanja glave i mozga, te RTG i CT snimanje grudnog koša čime bi se vidjeli prelomi kostiju glave, nagnječenja mozga i krvarenje unutar lobanje, te masivni prelomi rebara i ključne kosti, kao i nagnječina pluća.

Pacijentkinja je upućena na Odjeljenje psihijatrije gdje joj se zbog povreda, neadekvatne dijagnostike i neadekvatnog liječenja stanje pogoršalo, a 26. avgusta 2019. u 23.30 časova je umrla.

Članom 197, stav pet Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina za onoga ko se iz nehata, pri pružanju ljekarske pomoći, ne pridržavao pravila zdravstvene struke, pa se time znatnije pogorša zdravstveno stanje nekog lica, usljed čega nastupi smrt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana