Љекар оптужен због смрти жене повријеђене у саобраћајној незгоди

Срна
Љекар оптужен због смрти жене повријеђене у саобраћајној незгоди

ПРИЈЕДОР - Окружно јавно тужилаштво Приједор подигло је оптужницу против љекара специјалисте из овог града П.С. који је учинио пропусте у медицинском третману жене повријеђене у саобраћајној незгоди, усљед чега је и преминула.

Оптужница је подигнута због кривичног дјела несавјесно пружање љекарске помоћи, објавило је ово тужилаштво.

У оптужници је наведено да је П.С. 25. августа 2019. године, као дежурни љекар у болници "Др Младен Стојановић" Приједор, учинио пропусте у дијагностици и терапијском поступку у медицинском третману Ј.Д. која је повријеђена у саобраћајној незгоди.

Према оптужници, он није обавио дијагностичке претраге у виду ЦТ снимања главе и мозга, те РТГ и ЦТ снимање грудног коша чиме би се видјели преломи костију главе, нагњечења мозга и крварење унутар лобање, те масивни преломи ребара и кључне кости, као и нагњечина плућа.

Пацијенткиња је упућена на Одјељење психијатрије гдје јој се због повреда, неадекватне дијагностике и неадекватног лијечења стање погоршало, а 26. августа 2019. у 23.30 часова је умрла.

Чланом 197, став пет Кривичног законика Републике Српске прописана је казна затвора од једне до осам година за онога ко се из нехата, при пружању љекарске помоћи, не придржавао правила здравствене струке, па се тиме знатније погорша здравствено стање неког лица, усљед чега наступи смрт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана