Лажном полицајцу условна казна

Небојша Томашевић
Лажном полицајцу условна казна

ТЕШАЊ - Мехо М. (29) из Тешња осуђен је у Општинском суду у Тешњу на условну казну од пола године затвора јер је глумећи полицајца заустављао возаче које је легитимисао и питао “јесу ли шта конзумирали”, али није узимао новац нити је кога кажњавао.

Он је осуђен за кривично дјело лажно представљање на основу оптужнице Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона.

Према оптужници, Мехо М. је  лани у ноћи између 12 и 13. новембра у Тешњу на регионалном путу Прњавор - Нови Шехер у мјесту Вуково зауставио А.Ј. иза чијег се BMW-а возио “мерцедесом”. Блицао му је да стане, а када се возач зауставио изашао је, пришао му и рекао да је полциајац те да мора прегледати његов аутомобил. Од возача је тражио да му покаже опрему, а када је он то одбио Мехо М. је отишао према Тешњу. Затим је магистралном путу Добој - Теслић у мјесту Тешањка зауставио друго  возило блицајући му батеријском лампом. Од возача М.Ј. је тражио документа и након што их је погледао отишао је.

Након тога је поново у мјесту Тешањка зауставио још једно возило те је возача Х.Е. питао “Јесте ли конзумирали шта”, а потом му рекао и “Хај' вози срећа да те знам”, а збуњени возач продужио је према Добоју.

Мехо М.  је обавезан и на плаћање судског паушала у износу од 50 КМ у року од 30 дана од дана правоснажности пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана