Lažnom policajcu uslovna kazna

Nebojša Tomašević
Lažnom policajcu uslovna kazna

TEŠANj - Meho M. (29) iz Tešnja osuđen je u Opštinskom sudu u Tešnju na uslovnu kaznu od pola godine zatvora jer je glumeći policajca zaustavljao vozače koje je legitimisao i pitao “jesu li šta konzumirali”, ali nije uzimao novac niti je koga kažnjavao.

On je osuđen za krivično djelo lažno predstavljanje na osnovu optužnice Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Prema optužnici, Meho M. je  lani u noći između 12 i 13. novembra u Tešnju na regionalnom putu Prnjavor - Novi Šeher u mjestu Vukovo zaustavio A.J. iza čijeg se BMW-a vozio “mercedesom”. Blicao mu je da stane, a kada se vozač zaustavio izašao je, prišao mu i rekao da je polciajac te da mora pregledati njegov automobil. Od vozača je tražio da mu pokaže opremu, a kada je on to odbio Meho M. je otišao prema Tešnju. Zatim je magistralnom putu Doboj - Teslić u mjestu Tešanjka zaustavio drugo  vozilo blicajući mu baterijskom lampom. Od vozača M.J. je tražio dokumenta i nakon što ih je pogledao otišao je.

Nakon toga je ponovo u mjestu Tešanjka zaustavio još jedno vozilo te je vozača H.E. pitao “Jeste li konzumirali šta”, a potom mu rekao i “Haj' vozi sreća da te znam”, a zbunjeni vozač produžio je prema Doboju.

Meho M.  je obavezan i na plaćanje sudskog paušala u iznosu od 50 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana