Корона одгодила суђење за убиство Славише Крунића

Небојша Томашевић
Корона одгодила суђење за убиство Славише Крунића

БАЊАЛУКА - Суђење Бенедију Ђукановићу (53) и другим оптуженим за убиство бизнисмена и власника компаније "Сектор Секјурити" Славише Крунића (48) и члана његовог обезбјеђења Жарка Павловића, у Окружном суду у Бањалуци, данас је одгођено јер је члан судског вијећа заражен вирусом корона.

Осим Ђукановића у овом случају за убиство су оптужени  Емилио Балдо (53) те  бивши радник „Сектор Секјуритија“ Родољуб Гајић који одговара само за помагање.

У злочину је учествовао и Жељко Ковачевић који је убијен у размјени ватре.   Према распореду, доказе је требало да изводи одбрана оптуженог Ђукановића, али је због болести судије процес одгођен за 7. фебруар. Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа.

Ђукановића и Балда терете да су заједно са убијеним нападачем Жељком Ковачевићем организовали и припремили злочин. Гајића терете за помагање јер је одао информације о кретању свог газде и обезбјеђењу у замјену за опрост дуга.

Гајић је био  члан личног обезбјеђења Крунићеве супруге и дјеце. Оптужене трете и за покушај убиства Крунићевог возача Горана Илића.

Од почетка суђења одржана су више од 22 рочишта, а судски процес одгађан је неколико пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана