Korona odgodila suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

Nebojša Tomašević
Korona odgodila suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

BANjALUKA - Suđenje Benediju Đukanoviću (53) i drugim optuženim za ubistvo biznismena i vlasnika kompanije "Sektor Sekjuriti" Slaviše Krunića (48) i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, u Okružnom sudu u Banjaluci, danas je odgođeno jer je član sudskog vijeća zaražen virusom korona.

Osim Đukanovića u ovom slučaju za ubistvo su optuženi  Emilio Baldo (53) te  bivši radnik „Sektor Sekjuritija“ Rodoljub Gajić koji odgovara samo za pomaganje.

U zločinu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre.   Prema rasporedu, dokaze je trebalo da izvodi odbrana optuženog Đukanovića, ali je zbog bolesti sudije proces odgođen za 7. februar. Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Đukanovića i Balda terete da su zajedno sa ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem organizovali i pripremili zločin. Gajića terete za pomaganje jer je odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenju u zamjenu za oprost duga.

Gajić je bio  član ličnog obezbjeđenja Krunićeve supruge i djece. Optužene trete i za pokušaj ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića.

Od početka suđenja održana su više od 22 ročišta, a sudski proces odgađan je nekoliko puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana