Кокановићу двије године затвора за паљевину возила и бацање бомбе

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БРЧКО - Никола Кокановић (22), у брчанском Основном суду осуђен је на јединствену казну затвора од двије године и два мјесеца за подстрекавање других особа на паљевину аутомобила и бацању бомбе.

Како је саопштило Тужилаштво Брчко дистрикта осуђен је због паљевине аутомобила "киа спортиџ" власништво заступника у Скупштини Брчко дистрикта Уроша Војновића и бацању бомбе на кафић "Дос Манос". Ради се о неправоснажној пресуди.

- Кокановић оптужен да је најприје подстрекао Недељка Трифковића да, за новац, подметне пожар на аутомобилу заступника у Скупштини Дистрикта Уроша Војновића. Како се наводи у оптужници он је Трифковића, пошто је пристао, одвезао до куће оштећеног показавши му возило које ће запалити. Трифковић је затим 29. маја око 02.00 сата, држећи у руци пластичну флашу напуњену бензином пришао возилу које је било паркирано на тротоару испред дворишта породичне куће Војновића, а затим посипањем те запаљиве течности и отвореним пламеном изазвао пожар који је потпуно уништио Војновићев аутомобил- наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је Кокановић  оптужен и за подстрекавање на изазивање опште опасности изазивањем пожара на аутомобилу Миленка Перендије, који је путем малољетног Н.М. подметнут 15. јула, али то није доказано. Кокановић је оптужен и за бацање експлозивне направе на угоститељски објекат Дос Манос, у насељу Колобара, 17. августа прошле године.

-Кокановићу су доказане оптужбе за подстрекавање на изазивање опште опасности паљевином аутомобила Војновића и бацањем бомбе на Дос Манос, као и оптужбе које се односе на недозвољено држање експлозивних материја. Стога је за ова кривична дјела неправоснажно осуђен на јединствену казну затвора од двије године и два мјесеца. С друге стране, Кокановић је ослобођен од оптужбе за подстрекавање на изазивање опште опасности подметањем пожара на аутомобилу Миленка Перендије - саопштило је Тужилаштво.

Иначе, Кокановић и раније је долазио у сукоб са законом и у више наврата је привођен у полицији. У априлу 2019. хапшен је заједно са још 10 особа у акцији Граничне полиције БиХ ”Маракан” због сумње да су учествовали у кријумчарењу 140 миграната. У августу 2018. Кокановић је нападнут испред кафића, када су двије особе полупале његов ”порше кајен”.

Никола Кокановић у јулу је у брчанском Основном суду осуђен на седам мјесеци затвора јер је претукао и тешко повриједио малољетног Н. М.  у  угоститељском објекту "Мали паб" у Брчком.

Кокановић је  син посланика у брчанској Скупштини Зорана Кокановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана