Kokanoviću dvije godine zatvora za paljevinu vozila i bacanje bombe

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BRČKO - Nikola Kokanović (22), u brčanskom Osnovnom sudu osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i dva mjeseca za podstrekavanje drugih osoba na paljevinu automobila i bacanju bombe.

Kako je saopštilo Tužilaštvo Brčko distrikta osuđen je zbog paljevine automobila "kia sportidž" vlasništvo zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Uroša Vojnovića i bacanju bombe na kafić "Dos Manos". Radi se o nepravosnažnoj presudi.

- Kokanović optužen da je najprije podstrekao Nedeljka Trifkovića da, za novac, podmetne požar na automobilu zastupnika u Skupštini Distrikta Uroša Vojnovića. Kako se navodi u optužnici on je Trifkovića, pošto je pristao, odvezao do kuće oštećenog pokazavši mu vozilo koje će zapaliti. Trifković je zatim 29. maja oko 02.00 sata, držeći u ruci plastičnu flašu napunjenu benzinom prišao vozilu koje je bilo parkirano na trotoaru ispred dvorišta porodične kuće Vojnovića, a zatim posipanjem te zapaljive tečnosti i otvorenim plamenom izazvao požar koji je potpuno uništio Vojnovićev automobil- navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Kokanović  optužen i za podstrekavanje na izazivanje opšte opasnosti izazivanjem požara na automobilu Milenka Perendije, koji je putem maloljetnog N.M. podmetnut 15. jula, ali to nije dokazano. Kokanović je optužen i za bacanje eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat Dos Manos, u naselju Kolobara, 17. avgusta prošle godine.

-Kokanoviću su dokazane optužbe za podstrekavanje na izazivanje opšte opasnosti paljevinom automobila Vojnovića i bacanjem bombe na Dos Manos, kao i optužbe koje se odnose na nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija. Stoga je za ova krivična djela nepravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i dva mjeseca. S druge strane, Kokanović je oslobođen od optužbe za podstrekavanje na izazivanje opšte opasnosti podmetanjem požara na automobilu Milenka Perendije - saopštilo je Tužilaštvo.

Inače, Kokanović i ranije je dolazio u sukob sa zakonom i u više navrata je privođen u policiji. U aprilu 2019. hapšen je zajedno sa još 10 osoba u akciji Granične policije BiH ”Marakan” zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju 140 migranata. U avgustu 2018. Kokanović je napadnut ispred kafića, kada su dvije osobe polupale njegov ”porše kajen”.

Nikola Kokanović u julu je u brčanskom Osnovnom sudu osuđen na sedam mjeseci zatvora jer je pretukao i teško povrijedio maloljetnog N. M.  u  ugostiteljskom objektu "Mali pab" u Brčkom.

Kokanović je  sin poslanika u brčanskoj Skupštini Zorana Kokanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana