Кантонални суд у Зеници смањио казну Мирсаду Мехићу: Насилнику три године затвора

Небојша Томашевић
Кантонални суд у Зеници смањио казну Мирсаду Мехићу: Насилнику три године затвора

ЗЕНИЦА - Мирсад Мехић (55) звани Путљо из Зенице правоснажно је осуђен на три године затвора јер је сексуално узнемиравао суграђанку, а потом претукао њу и њеног супруга.

Њему је правоснажну пресуду изрекло вијеће Кантоналног суда у Зеници које му је за двије године смањило ранију казну. Мехић је осуђен због насилничког понашања, а за ово дјело је раније у зеничком Општинском суду добио пет година затвора. Његов адвокат је на пресуду уложио жалбу, која је прихваћена, па је насилнику ублажена казна.

Према пресуди, све се десило 22. септембра прошле године када се Мехић испред пекаре “Линдапек” обратио Г. А., која је дошла да купи храну, те јој рекао: “Нудим ти добар секс”. Она му је одговорила да се одмакне од ње, што је њега изнервирало, па је несрећну жену ударио у главу, а затим и у стомак. Тада је реаговао њен супруг М. Ј. који је покушао да спријечи насилника, али га је Мехић ударио флашом по глави.

Након тога је, наводи се у пресуди, Мехић ухватио Г. А. за косу те почео да је вуче по тротоару испред пекаре. У пресуди стоји да је у овом нападу Г. А. лакше повријеђена и задобила је огреботине коже десног кука и кољена. Њен супруг је лакше повријеђен, а имао је ране изнад лијеве обрве.

- Мехић је након доласка полицијске патроле наставио псовати, али су га они савладали те ухапсили - наводи се у пресуди.

Мехић је познат полицији по чињењу кривичних дјела, а до сада је осуђиван чак 14 пута од 2019. године. Углавном је познат по насилничком понашању и тешким крађама. Против њега се води још неколико кривичних поступака због насилничког понашања, а оптужен је и за пријетње судији Општинског суда у Зеници Е. К. који га је осудио на пет година затвора због насилничког понашања.

Оптужница га терети да је, након што је чуо казну на коју је осуђен, судији казао: “Ти си безвезњак обични” и “Видјећемо се кад-тад”. Те пријетње су код судије изазвале осјећај страха и узнемирености.

Убио и пса

Мирсад Мехић звани Путљо био је оптужен и за мучење и убијање животиња. Он је 8. јула прошле године ножем убо пса пасмине кане корсо, власништво Д. Е. с којим се раније сукобио. Мехић је прво у башти кафића “Реал” у Зеници пријетио Д. Е. да ће заклати и њега и његовог пса, да би га тада Д. Е. ударио пепељаром те са псом напустио локал. Мехић је потрчао за њима, па када је Д. Е. пао, он је пришао и убо његовог пса. Покушао је да удари и Д. Е., али га је спријечио пролазник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана