Kantonalni sud u Zenici smanjio kaznu Mirsadu Mehiću: Nasilniku tri godine zatvora

Nebojša Tomašević
Kantonalni sud u Zenici smanjio kaznu Mirsadu Mehiću: Nasilniku tri godine zatvora

ZENICA - Mirsad Mehić (55) zvani Putljo iz Zenice pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora jer je seksualno uznemiravao sugrađanku, a potom pretukao nju i njenog supruga.

Njemu je pravosnažnu presudu izreklo vijeće Kantonalnog suda u Zenici koje mu je za dvije godine smanjilo raniju kaznu. Mehić je osuđen zbog nasilničkog ponašanja, a za ovo djelo je ranije u zeničkom Opštinskom sudu dobio pet godina zatvora. Njegov advokat je na presudu uložio žalbu, koja je prihvaćena, pa je nasilniku ublažena kazna.

Prema presudi, sve se desilo 22. septembra prošle godine kada se Mehić ispred pekare “Lindapek” obratio G. A., koja je došla da kupi hranu, te joj rekao: “Nudim ti dobar seks”. Ona mu je odgovorila da se odmakne od nje, što je njega iznerviralo, pa je nesrećnu ženu udario u glavu, a zatim i u stomak. Tada je reagovao njen suprug M. J. koji je pokušao da spriječi nasilnika, ali ga je Mehić udario flašom po glavi.

Nakon toga je, navodi se u presudi, Mehić uhvatio G. A. za kosu te počeo da je vuče po trotoaru ispred pekare. U presudi stoji da je u ovom napadu G. A. lakše povrijeđena i zadobila je ogrebotine kože desnog kuka i koljena. Njen suprug je lakše povrijeđen, a imao je rane iznad lijeve obrve.

- Mehić je nakon dolaska policijske patrole nastavio psovati, ali su ga oni savladali te uhapsili - navodi se u presudi.

Mehić je poznat policiji po činjenju krivičnih djela, a do sada je osuđivan čak 14 puta od 2019. godine. Uglavnom je poznat po nasilničkom ponašanju i teškim krađama. Protiv njega se vodi još nekoliko krivičnih postupaka zbog nasilničkog ponašanja, a optužen je i za prijetnje sudiji Opštinskog suda u Zenici E. K. koji ga je osudio na pet godina zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Optužnica ga tereti da je, nakon što je čuo kaznu na koju je osuđen, sudiji kazao: “Ti si bezveznjak obični” i “Vidjećemo se kad-tad”. Te prijetnje su kod sudije izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.

Ubio i psa

Mirsad Mehić zvani Putljo bio je optužen i za mučenje i ubijanje životinja. On je 8. jula prošle godine nožem ubo psa pasmine kane korso, vlasništvo D. E. s kojim se ranije sukobio. Mehić je prvo u bašti kafića “Real” u Zenici prijetio D. E. da će zaklati i njega i njegovog psa, da bi ga tada D. E. udario pepeljarom te sa psom napustio lokal. Mehić je potrčao za njima, pa kada je D. E. pao, on je prišao i ubo njegovog psa. Pokušao je da udari i D. E., ali ga je spriječio prolaznik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana