Језиве поруке на суђењу Беливуковој групи: "Спаковаћу га у парчиће, па ћу ја да га кухам"

ГС
Језиве поруке на суђењу Беливуковој групи: "Спаковаћу га у парчиће, па ћу ја да га кухам"

БЕОГРАД - Суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића настављено је данас у Специјалном суду у Београду.

На суђењу се наставља са прегледањем Скy комуникације чланова клана у вези са седам убистава за које су оптужени. 

Током претходних рочишта прегледане су преписке, преслушане гласовне поруке и прегледане фотографије у вези са убиствима Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића, Горана Величковића, Александра Глигоријевића и Милана Љепоје.

У судници су се, током прегледања документације са Скyја налазили и окривљени сарадници Срђан Лалић, Бојан Хрватин и Никола Спасојевић, који су склопили споразум са Тужилаштвом за организовани криминал и одали информације у замјену за блаже казне.

Између осталих порука са Скyја, приказана је порука Марка Миљковића.

"Брате, упадаће по кућама, да ти пошаљем слике кланица, да сачувамо, јер их само ја имам, да нам се не обришу", написао је Миљковић.

Потом су приказане и фотографије везаног Здравка Радојевића у кући у Ритопеку, а окривљени сарадник Срђан Лалић рекао је да је на сликама Радојевић у соби куће у ритопеку и како лежи на најлону, везаних уста и руку, преноси Телеграф

Адвокат Дејан Лазаревић одговорио је како су су "у питању фотошопиране фотографије".

"Свака порука може да се мијења у Еxцел табели. Ако дозволите да сарадница брзо кликне на неку поруку, онда ће да трепери, ако обришете, обрисаће се, ако укуцате слово, остаће то слово. 

Ове поруке се лако креирају. Изјава тужиоца да је ово изворник је чиста фикција, научна фантастика, измишљотина. Не може нико да ме убиједи да је нешто стајало у Еxцелу. Било је нешто на енглеском, Лалић, Хрватин и Спасојевић никада нису рекли да је неко писао на енглеском. Што ће о томе тужилаштво да се изјасни накнадно?, рекао је Вељко Беливук и додао да их "не интересује у којој држави је мијењан текст".

Током данашњег рочишта приказана је и порука Беливука.

"Дођете, брате, горе близу Бралета негдје, гдје Хел зна да може да остави ауто. Покупи вас Брале, дођете сви овамо, вас тројица дође овамо, унутра смо већ ми и то је то брате, нема ту никакве компликације. 

Све смо се договорили већ са Флешом, Баријем тако како и шта. Усисивач ће бити укључен, хајде причат ћемо сутра, имамо времена, да не баљезгамо. Значи само нам требају оне хируршке обичне и оне дебље гумиране", писало је у поруци.

Током размјене порука окривљених, спомињано је и да се покварила машина за мљевење меса, да искаче осигурач, а онда је јављено и да је машина прорадила.

У порукама у вези са машином писало је:

"Проради машина, ваљда ће до сутра да издржи. Чим дођемо палим гријалицу"

"Само да не буде као прошли пут. Ради машина ради".

"Нема везе, спаковат ћу га у парчиће, па ћу ја да га кухам, брате", преноси Телеграф.рс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана