Jezive poruke na suđenju Belivukovoj grupi: "Spakovaću ga u parčiće, pa ću ja da ga kuham"

GS
Jezive poruke na suđenju Belivukovoj grupi: "Spakovaću ga u parčiće, pa ću ja da ga kuham"

BEOGRAD - Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Na suđenju se nastavlja sa pregledanjem Sky komunikacije članova klana u vezi sa sedam ubistava za koje su optuženi. 

Tokom prethodnih ročišta pregledane su prepiske, preslušane glasovne poruke i pregledane fotografije u vezi sa ubistvima Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića, Aleksandra Gligorijevića i Milana Ljepoje.

U sudnici su se, tokom pregledanja dokumentacije sa Skyja nalazili i okrivljeni saradnici Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su sklopili sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i odali informacije u zamjenu za blaže kazne.

Između ostalih poruka sa Skyja, prikazana je poruka Marka Miljkovića.

"Brate, upadaće po kućama, da ti pošaljem slike klanica, da sačuvamo, jer ih samo ja imam, da nam se ne obrišu", napisao je Miljković.

Potom su prikazane i fotografije vezanog Zdravka Radojevića u kući u Ritopeku, a okrivljeni saradnik Srđan Lalić rekao je da je na slikama Radojević u sobi kuće u ritopeku i kako leži na najlonu, vezanih usta i ruku, prenosi Telegraf

Advokat Dejan Lazarević odgovorio je kako su su "u pitanju fotošopirane fotografije".

"Svaka poruka može da se mijenja u Excel tabeli. Ako dozvolite da saradnica brzo klikne na neku poruku, onda će da treperi, ako obrišete, obrisaće se, ako ukucate slovo, ostaće to slovo. 

Ove poruke se lako kreiraju. Izjava tužioca da je ovo izvornik je čista fikcija, naučna fantastika, izmišljotina. Ne može niko da me ubijedi da je nešto stajalo u Excelu. Bilo je nešto na engleskom, Lalić, Hrvatin i Spasojević nikada nisu rekli da je neko pisao na engleskom. Što će o tome tužilaštvo da se izjasni naknadno?, rekao je Veljko Belivuk i dodao da ih "ne interesuje u kojoj državi je mijenjan tekst".

Tokom današnjeg ročišta prikazana je i poruka Belivuka.

"Dođete, brate, gore blizu Braleta negdje, gdje Hel zna da može da ostavi auto. Pokupi vas Brale, dođete svi ovamo, vas trojica dođe ovamo, unutra smo već mi i to je to brate, nema tu nikakve komplikacije. 

Sve smo se dogovorili već sa Flešom, Barijem tako kako i šta. Usisivač će biti uključen, hajde pričat ćemo sutra, imamo vremena, da ne baljezgamo. Znači samo nam trebaju one hirurške obične i one deblje gumirane", pisalo je u poruci.

Tokom razmjene poruka okrivljenih, spominjano je i da se pokvarila mašina za mljevenje mesa, da iskače osigurač, a onda je javljeno i da je mašina proradila.

U porukama u vezi sa mašinom pisalo je:

"Proradi mašina, valjda će do sutra da izdrži. Čim dođemo palim grijalicu"

"Samo da ne bude kao prošli put. Radi mašina radi".

"Nema veze, spakovat ću ga u parčiće, pa ću ja da ga kuham, brate", prenosi Telegraf.rs.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana