Једномјесечни притвор за 11 чланова тузланске нарко-групе

Срна
Foto: БХРТ

ТУЗЛА- Кантонални суд Тузла одредио је једномјесечни притвор за 11 чланова нарко-групе, коју је организовао Бењамин Жигић /28/ из Тузле.

Притвор осумњиченима за продужено кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога одређен је за вођу групе Бењамина Жигића и чланове Мирослава Јурковића /46/, Русмира Селимовића /32/, Горана Јашаревића /34/, Алмира Махмузића /33/, Далибора Бановића /36/, Семира Жигића /31/, Невреса Талетовића /40/, Синишу Марковића /43/, сви из Тузле, те Бенсада Хрњића /34/ и Мирсада Кадрића /40/ из Сребреника, саопштено је данас из Тужилаштва Тузланског кантона.

Постоји сумња да је Жигић у од фебруара до октобра организовао групу која је дјеловала на подручју Тузле и других мјеста Тузланског кантона.

Жигић је набављао хероин, кокаин, марихуану, амфетамин, као и таблете "субоксон", а остали чланови групе имали су различите улоге, те преузимали, вагали, паковали и већем броју особа на подручју Тузланског кантона продавали дрогу.

Код Жигића је приликом претреса породичне куће пронађена аутоматска пушка, те је осумњичен и за кривично дјело недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Према наредби Кантоналног суда Тузла и налогу Тужилаштва 22. октобра припадници Сектора криминалистичке полиције извршили су претресе већег броја објеката, аутомобила и осумњичених након чега су их ухапсили.

Током претреса пронађени су дрога, оружје, телефони, лаптопи и други предмети који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела.

Над осумњиченима је извршена криминалистичка обрада, након чега су уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предати у надлежност Тужилаштва.

Поступајући тужилац је донио наредбу о спровођењу истраге и испитао осумњичене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана