Jednomjesečni pritvor za 11 članova tuzlanske narko-grupe

Srna
Foto: BHRT

TUZLA- Kantonalni sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor za 11 članova narko-grupe, koju je organizovao Benjamin Žigić /28/ iz Tuzle.

Pritvor osumnjičenima za produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga određen je za vođu grupe Benjamina Žigića i članove Miroslava Jurkovića /46/, Rusmira Selimovića /32/, Gorana Jašarevića /34/, Almira Mahmuzića /33/, Dalibora Banovića /36/, Semira Žigića /31/, Nevresa Taletovića /40/, Sinišu Markovića /43/, svi iz Tuzle, te Bensada Hrnjića /34/ i Mirsada Kadrića /40/ iz Srebrenika, saopšteno je danas iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Postoji sumnja da je Žigić u od februara do oktobra organizovao grupu koja je djelovala na području Tuzle i drugih mjesta Tuzlanskog kantona.

Žigić je nabavljao heroin, kokain, marihuanu, amfetamin, kao i tablete "subokson", a ostali članovi grupe imali su različite uloge, te preuzimali, vagali, pakovali i većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona prodavali drogu.

Kod Žigića je prilikom pretresa porodične kuće pronađena automatska puška, te je osumnjičen i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prema naredbi Kantonalnog suda Tuzla i nalogu Tužilaštva 22. oktobra pripadnici Sektora kriminalističke policije izvršili su pretrese većeg broja objekata, automobila i osumnjičenih nakon čega su ih uhapsili.

Tokom pretresa pronađeni su droga, oružje, telefoni, laptopi i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Nad osumnjičenima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o sprovođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana