Изречена нова пресуда у предмету „Мерлин2“: Оптуженима 11 година и шест мјесеци затвора

Н.Т.
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Четворо оптужених за шверц марихуаном и омогућавање уживања дрога у поновљеном поступку у бањалучком Окружном суду осуђени су на укупно 11 година и шест мјесеци затвора.

Миладин Видачковић из Градишке осуђен је на пет и по, а његова супруга Слађана Видачковић на три године затвора. Миладин је осим за продају осуђен и за омогућавање уживања опојних дрога. Слађан је и у поновљеном поступку ослобођена оптужби за спречавање службеног лица у вршењу службене радње. Њима двома су изречене исте казне као и у ранијој пресуди.

Памела Дукић из Градишке добила је годину и осам мјесеци, а њен суграђанин Расим Хајдер годину и четири мјесеца због продаје наркотика и омогућавања другима да уживају дроге. Њима двома су у односу на ранију пресуду умањене казне и то Дукићевој за 10 мјесеци, а Хајдеру за 13 мјесеци.

Свима осуђенима је у изречене казне урачунато вријеме које су провели у притвору, а ослобођени су плаћања трошкова кривичног поступка.

Према оптужници четворка је од друге половине 2016. године до 14. новембра 2019. године у Градишци продавала марихуану. Наводи се да је Миладин набављао и продавао дрогу у више наврата по цијенама од 10, 30, 40, 50 и до 100 КМ.

Његова супруга Слађана наркотике је продавала када он није био кући и то по цијенама од 20, 50 и 40 марака. Према пресуди Дукићева и Хајдер су куповали наркотике од Миладина, а затим их продавали и у појединим случајевима нудили другима на уживање.

Четворка је раније била осуђена на укупно 13 година и пет мјесеци затвора, а ту пресуду је укинуо Врховни суд Републике Српске и вратио на ново суђење.

Том пресудом Миладин је био осуђен на пет и по година, а његова супруга Слађана на три године затвора, а и тада је ослобођена је оптужби за спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Дукићева је била осуђена на двије и по године, а Хајдер на на двије године и пет мјесеци затвора. Хајдер је раније током поступка признао кривицу за омогућавање уживања опојних дрога.

Притвор

Суд је и у поновљеном поступку продужио притвор Миладину Видачковићу у коме се налази од хапшења.

Продужене су и мјере забране изречене његовој супрузи Слађани Видачковић. Забрањено јој је путовање ван БиХ и прелазак границе с личном картом. Обавезна је да се сваког понедељка јавља у ПУ Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана