Izrečena nova presuda u predmetu „Merlin2“: Optuženima 11 godina i šest mjeseci zatvora

N.T.
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Četvoro optuženih za šverc marihuanom i omogućavanje uživanja droga u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu osuđeni su na ukupno 11 godina i šest mjeseci zatvora.

Miladin Vidačković iz Gradiške osuđen je na pet i po, a njegova supruga Slađana Vidačković na tri godine zatvora. Miladin je osim za prodaju osuđen i za omogućavanje uživanja opojnih droga. Slađan je i u ponovljenom postupku oslobođena optužbi za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Njima dvoma su izrečene iste kazne kao i u ranijoj presudi.

Pamela Dukić iz Gradiške dobila je godinu i osam mjeseci, a njen sugrađanin Rasim Hajder godinu i četiri mjeseca zbog prodaje narkotika i omogućavanja drugima da uživaju droge. Njima dvoma su u odnosu na raniju presudu umanjene kazne i to Dukićevoj za 10 mjeseci, a Hajderu za 13 mjeseci.

Svima osuđenima je u izrečene kazne uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru, a oslobođeni su plaćanja troškova krivičnog postupka.

Prema optužnici četvorka je od druge polovine 2016. godine do 14. novembra 2019. godine u Gradišci prodavala marihuanu. Navodi se da je Miladin nabavljao i prodavao drogu u više navrata po cijenama od 10, 30, 40, 50 i do 100 KM.

Njegova supruga Slađana narkotike je prodavala kada on nije bio kući i to po cijenama od 20, 50 i 40 maraka. Prema presudi Dukićeva i Hajder su kupovali narkotike od Miladina, a zatim ih prodavali i u pojedinim slučajevima nudili drugima na uživanje.

Četvorka je ranije bila osuđena na ukupno 13 godina i pet mjeseci zatvora, a tu presudu je ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i vratio na novo suđenje.

Tom presudom Miladin je bio osuđen na pet i po godina, a njegova supruga Slađana na tri godine zatvora, a i tada je oslobođena je optužbi za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Dukićeva je bila osuđena na dvije i po godine, a Hajder na na dvije godine i pet mjeseci zatvora. Hajder je ranije tokom postupka priznao krivicu za omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pritvor

Sud je i u ponovljenom postupku produžio pritvor Miladinu Vidačkoviću u kome se nalazi od hapšenja.

Produžene su i mjere zabrane izrečene njegovoj supruzi Slađani Vidačković. Zabranjeno joj je putovanje van BiH i prelazak granice s ličnom kartom. Obavezna je da se svakog ponedeljka javlja u PU Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana