Из аутоматске пушке пуцали на супружнике и малољетно дијете!

Небојша Томашевић
Из аутоматске пушке пуцали на супружнике и малољетно дијете!

ШИРОКИ БРИЈЕГ- Љубо Лауц (34) и Јурај Лауц (40) из Љубушког осуђени су правоснажно на по седам година и осам мјесеци затвора због покушаја убиства супружника Ј.П., М.П. и њиховог малољетног дјетета Л.П. на чије возило су пуцали из аутоматске пушке.

- Врховни суд ФБиХ је одбио жалбе Тужилаштва  и одбране, те потврдио пресуду Жупанијског суда у Широком Бријегу који је осудио поменуте за кривична дјела покушај убиства и тешка тјелесна повреда у Жупанијском суду у Широком Бријегу.

Пресуда је правоснажна и не постоји могућност улагања жалбе - саопштено је из Тужилаштва Западно херцеговачког 

Појаснили су да су  Љубо и Јурај Лауц кривична дјела починили  5. децембра 2019. године у мјесту Лисице код Љубушког када су пуцали из аутоматске пушке из "БМВ" којим је управљао Јурај, на "Голф 4" у којем се налазио Ј.П., М.П. и њихово дијете Л.П.

- Када је Ј.П. зауставио возило поменути су изашли из возила и физички насрнули на њега, ударајући га рукама, ногама и кундаком пушке по глави и тијелу. То су учинили у стању битно смањене урачунљивости због тога што је Ј.П. четрнаест дана прије тога заједно с још једном особом физички насрнуо на Љубу Лауца и одгризао му комад уха - наведено је у саопштењу Тужилаштва.

Нагласили су да је кривица оптужених доказана испитивањем свједока оштећених, свједока очевидаца догађаја, вјештака за балистичка вјештачења Центра за форензичка испитивања, истраживања и вјештачења „Иван Вучетић“ из Хрватске, те вјештака за вјештачење тјелесних повреда. Поред тога, како су нагласили из Тужилаштва суду је презентовано преко 30 материјалних доказа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана