Iz automatske puške pucali na supružnike i maloljetno dijete!

Nebojša Tomašević
Iz automatske puške pucali na supružnike i maloljetno dijete!

ŠIROKI BRIJEG- Ljubo Lauc (34) i Juraj Lauc (40) iz Ljubuškog osuđeni su pravosnažno na po sedam godina i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva supružnika J.P., M.P. i njihovog maloljetnog djeteta L.P. na čije vozilo su pucali iz automatske puške.

- Vrhovni sud FBiH je odbio žalbe Tužilaštva  i odbrane, te potvrdio presudu Županijskog suda u Širokom Brijegu koji je osudio pomenute za krivična djela pokušaj ubistva i teška tjelesna povreda u Županijskom sudu u Širokom Brijegu.

Presuda je pravosnažna i ne postoji mogućnost ulaganja žalbe - saopšteno je iz Tužilaštva Zapadno hercegovačkog 

Pojasnili su da su  Ljubo i Juraj Lauc krivična djela počinili  5. decembra 2019. godine u mjestu Lisice kod Ljubuškog kada su pucali iz automatske puške iz "BMV" kojim je upravljao Juraj, na "Golf 4" u kojem se nalazio J.P., M.P. i njihovo dijete L.P.

- Kada je J.P. zaustavio vozilo pomenuti su izašli iz vozila i fizički nasrnuli na njega, udarajući ga rukama, nogama i kundakom puške po glavi i tijelu. To su učinili u stanju bitno smanjene uračunljivosti zbog toga što je J.P. četrnaest dana prije toga zajedno s još jednom osobom fizički nasrnuo na Ljubu Lauca i odgrizao mu komad uha - navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Naglasili su da je krivica optuženih dokazana ispitivanjem svjedoka oštećenih, svjedoka očevidaca događaja, vještaka za balistička vještačenja Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Hrvatske, te vještaka za vještačenje tjelesnih povreda. Pored toga, kako su naglasili iz Tužilaštva sudu je prezentovano preko 30 materijalnih dokaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana