Година затвора због кокаина на прослави Нове године

Небојша Томашевић
Година затвора због кокаина на прослави Нове године

БАЊАЛУКА - Србољуб Поњевић звани Србо (29) из Мркоњић Града осуђен је у бањалучком Окружном суду на годину затвора јер је већем броју особа омогућавао да користе кокаин током новогодишње журке у викендици у мјесту Крајчиновци код Градишке.

Изрицању пресуде претходио је споразум о признању кривице који је оптужени закључио са Окружним тужилаштвом у Бањалуци.

Поњевић је још раније истицао да жели да призна кривицу и, како је рекао, да се случај што прије заврши. Он је сада казао да се овако нешто више неће поновити и да му је жао што је то урадио.

Окружни тужилац Александар Симоновић током образлагања споразума рекао је да сматра да је договорена казна више него адекватна.

- Оптужени је признао кривицу и исказао кајање. До сада није осуђиван за овакву врсту кривичних дјела - рекао је тужилац Симоновић.

Бранилац Поњевића, адвокат Јелена Диљевић истакла је да ће казном бити постигнута сврха кажњавања како генералне, тако и специјалне превенције.

Предсједник судског вијећа Драган Улетиловић упознао је оптуженог да има право да затворску казну претвори у новчану.

Према закону, ако се оптужени на то одлучи, мораће да плати 18.000 КМ да не би ишао у затвор.

Према оптужници на основу које је и осуђен, Србољуб Поњевић је током ноћи између 31. децембра 2020. и 1. јануара 2021. године донио кокаин на новогодишњу прославу коју је организовао у једној викендици у мјесту Крајчиновци код Градишке. Према оптужници, викендицу користи Д. С.

Како се наводи, у тој викендици биле су особе иницијала Д. Б., М. Г., С. Т., Д. Ђ., Н. П. и Д. Ш, а оптужени Поњевић је наркотике давао особама иницијала М. Г., Д. Ш. и Д. Б.

- Оптужени је давао опојну дрогу на уживање, а дјело је учињено према више лица, чиме је починио кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога - наведено је у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана