Godina zatvora zbog kokaina na proslavi Nove godine

Nebojša Tomašević
Godina zatvora zbog kokaina na proslavi Nove godine

BANjALUKA - Srboljub Ponjević zvani Srbo (29) iz Mrkonjić Grada osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na godinu zatvora jer je većem broju osoba omogućavao da koriste kokain tokom novogodišnje žurke u vikendici u mjestu Krajčinovci kod Gradiške.

Izricanju presude prethodio je sporazum o priznanju krivice koji je optuženi zaključio sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci.

Ponjević je još ranije isticao da želi da prizna krivicu i, kako je rekao, da se slučaj što prije završi. On je sada kazao da se ovako nešto više neće ponoviti i da mu je žao što je to uradio.

Okružni tužilac Aleksandar Simonović tokom obrazlaganja sporazuma rekao je da smatra da je dogovorena kazna više nego adekvatna.

- Optuženi je priznao krivicu i iskazao kajanje. Do sada nije osuđivan za ovakvu vrstu krivičnih djela - rekao je tužilac Simonović.

Branilac Ponjevića, advokat Jelena Diljević istakla je da će kaznom biti postignuta svrha kažnjavanja kako generalne, tako i specijalne prevencije.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović upoznao je optuženog da ima pravo da zatvorsku kaznu pretvori u novčanu.

Prema zakonu, ako se optuženi na to odluči, moraće da plati 18.000 KM da ne bi išao u zatvor.

Prema optužnici na osnovu koje je i osuđen, Srboljub Ponjević je tokom noći između 31. decembra 2020. i 1. januara 2021. godine donio kokain na novogodišnju proslavu koju je organizovao u jednoj vikendici u mjestu Krajčinovci kod Gradiške. Prema optužnici, vikendicu koristi D. S.

Kako se navodi, u toj vikendici bile su osobe inicijala D. B., M. G., S. T., D. Đ., N. P. i D. Š, a optuženi Ponjević je narkotike davao osobama inicijala M. G., D. Š. i D. B.

- Optuženi je davao opojnu drogu na uživanje, a djelo je učinjeno prema više lica, čime je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga - navedeno je u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana