Гајићу 18 мјесеци затвора за продају дроге вриједне 400 КМ

Небојша Томашевић
Гајићу 18 мјесеци затвора за продају дроге вриједне 400 КМ

БАЊАЛУКА - Дејан Гајић (32) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на годину и шест мјесеци затвора због продаје марихуане, екстазија и спида.

Истом пресудом, усљед недостатка, доказа ослобођен је оптужби да је давао дрогу на уживање другим лицима. 

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавао судија Благоја Драгосављевић.

У изречену казну Гајићу је урачунат мјесец који је провео у притвору.

Гајић је осуђен јер је у првој половини августа 2017. године продао Д.П.  око 12,5 грама марихуане, 18 грама спида и 7,6 грама екстазија. То му је наплатио 400 КМ.

Гајића је друга тачка оптужнице теретила  да је у току 2017.  до почетка 2018. године давао марихуану, екстази и спид на уживање другим лицима на подручју Бањалуке. Екстази познат као „ексер“, „сунђер боб“ и „хулк“, спид и марихуану према наводима те тачке оптужнице, давао је људима на журкама на подручју Бањалуке у једној кафани и на фестивали „Фреш вејв“, те у бунгаловима на подручју Челинца као и  викендици у Јакуповцима код Лакташа.

- Марихуану је мотао у џоинт који је присутним особама на журкама давао у круг да пуше, док је спид развлачиио на црте на тацни с које су га сви ушмркавали - стоји у тачки оптужнице које ослобођен.

Образлажући пресуду, судија Драгосављевић је казао да је вијеће повјеровало свједоку Д.П. да му је оптужени продао дрогу.

- Код тог свједока  је пронађена дрога, а сматрамо  да он није имао разлога да оптуженог  терети за продају дроге. Осим тога, и други свједоци су рекли да је оптужени особа код које се могу набавити наркотици- рекао је Драгосављевић.

Истакао је да када је у питању друго дјело омогућавање уживања опојних дрога, за то суд није нашао доказе.

- Свједоци јесу рекли да је оптужени доносио марихуану, спид и екстази на журке. Међутим изјавили су и да су скупљали новац за то, по 10 до 30 КМ и давали га оптуженом. У овом случају могло би се радити о неовлашћеној продаји дроге, али оптужени није за то дјело оптужен када је у питању тачка оптужнице која се односи на те радње - појаснио је судија Драгосављевић.

Гајић  је пресудом обавезан да плати судске трошкове од 400 КМ.

Изрицању пресуде присустивао је Гајићев адвокат Марко Микеш који није желио да коментарише одлуку суда. Оптужени и тужилац нису били присутни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана