Gajiću 18 mjeseci zatvora za prodaju droge vrijedne 400 KM

Nebojša Tomašević
Gajiću 18 mjeseci zatvora za prodaju droge vrijedne 400 KM

BANjALUKA - Dejan Gajić (32) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na godinu i šest mjeseci zatvora zbog prodaje marihuane, ekstazija i spida.

Istom presudom, usljed nedostatka, dokaza oslobođen je optužbi da je davao drogu na uživanje drugim licima. 

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Blagoja Dragosavljević.

U izrečenu kaznu Gajiću je uračunat mjesec koji je proveo u pritvoru.

Gajić je osuđen jer je u prvoj polovini avgusta 2017. godine prodao D.P.  oko 12,5 grama marihuane, 18 grama spida i 7,6 grama ekstazija. To mu je naplatio 400 KM.

Gajića je druga tačka optužnice teretila  da je u toku 2017.  do početka 2018. godine davao marihuanu, ekstazi i spid na uživanje drugim licima na području Banjaluke. Ekstazi poznat kao „ekser“, „sunđer bob“ i „hulk“, spid i marihuanu prema navodima te tačke optužnice, davao je ljudima na žurkama na području Banjaluke u jednoj kafani i na festivali „Freš vejv“, te u bungalovima na području Čelinca kao i  vikendici u Jakupovcima kod Laktaša.

- Marihuanu je motao u džoint koji je prisutnim osobama na žurkama davao u krug da puše, dok je spid razvlačiio na crte na tacni s koje su ga svi ušmrkavali - stoji u tački optužnice koje oslobođen.

Obrazlažući presudu, sudija Dragosavljević je kazao da je vijeće povjerovalo svjedoku D.P. da mu je optuženi prodao drogu.

- Kod tog svjedoka  je pronađena droga, a smatramo  da on nije imao razloga da optuženog  tereti za prodaju droge. Osim toga, i drugi svjedoci su rekli da je optuženi osoba kod koje se mogu nabaviti narkotici- rekao je Dragosavljević.

Istakao je da kada je u pitanju drugo djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, za to sud nije našao dokaze.

- Svjedoci jesu rekli da je optuženi donosio marihuanu, spid i ekstazi na žurke. Međutim izjavili su i da su skupljali novac za to, po 10 do 30 KM i davali ga optuženom. U ovom slučaju moglo bi se raditi o neovlašćenoj prodaji droge, ali optuženi nije za to djelo optužen kada je u pitanju tačka optužnice koja se odnosi na te radnje - pojasnio je sudija Dragosavljević.

Gajić  je presudom obavezan da plati sudske troškove od 400 KM.

Izricanju presude prisustivao je Gajićev advokat Marko Mikeš koji nije želio da komentariše odluku suda. Optuženi i tužilac nisu bili prisutni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana