Филип Милојевић, који је пао у акцији "Видиковац", признао кривицу

Небојша Томашевић
Филип Милојевић, који је пао у акцији "Видиковац", признао кривицу

БАЊАЛУКА - Филип Милојевић (24) из Бањалуке, који је прије нешто више од три године ухапшен у акцији "Видиковац" и оптужен за шверц наркотика, признао је кривицу и пристао да буде осуђен на три године затвора.

Он је са бањалучким Окружним тужилаштвом закључио споразум о признању, а који је прихватило вијеће бањалучког Окружног суда. Споразум предвиђа и обавезу плаћања трошкова кривичног поступка од 540 марака и судског паушала, а у казну оптуженом биће урачунато вријеме од седам дана проведено у притвору. Пресуда Милојевићу биће изречена данас (понедјељак).

Њега оптужница терети да је од друге половине 2017. па све до априла 2019. године продавао марихуану на подручју Бањалуке. Наводи се да је дрогу продавао и у близини Дјечијег дома "Рада Врањешевић", као и двије основне и једне средње школе у Бањалуци.

Окружни тужилац Далибор Врећо казао је да су се приликом одређивања казне у споразуму руководили чињеницама да је оптужени признао кривицу, да је неосуђиван као и протеком времена од извршења кривичног дјела.

Истакао је да је због свих тих околности казна ублажена у односу на законски предвиђену те да вјерује да ће она утицати на оптуженог да не чини кривично дјело.

Оптужени Милојевић је рекао да се каје због онога што је урадио, а његов бранилац Александра Метлић нагласила је како је он од почетка сарађивао и признао кривицу те да вјерује да ће казном од три године бити постигнута сврха кажњавања.

Према оптужници, Милојевић је наркотике продавао у више наврата, а зависно од количине, цијена је била од шест па до 540 КМ. Тако је, како се између осталог наводи у оптужници, чак 80 пута продао дрогу лицу С. П. по цијени од осам до 20 КМ, док је 70 пута наркотике продао Анастасији Борић, која је такође била ухапшена у акцији "Видиковац".

Милојевића терете и да је марихуану у количинама од 10 до 40 грама продавао и лицу С. М. по цијенама од 120 до 540 КМ, док је лицу В. Н. продао 15 пута ову дрогу по цијенама од 10 до 20 КМ. Надаље се наводи да је лицу В. В. 20 пута продао марихуану у близини Дома "Рада Врањешевић", али и Основне школе "Јован Цвијић" по цијенама од 10 до 60 КМ.

Такође му је у једном наврату продао марихуану за 60 КМ у близини Основне школе "Иво Андрић". Надаље га оптужница терети да је марихуану продавао и по цијени од шест марака за грам и то лицу С. М. које ју је од њега купило осам пута. Милојевићу се на терет ставља да је током 2019. године од њему познатог лица купио килограм марихуане те да ју је предавао Борићевој и Станиславу Подешви.

Акција

Филип Милојевић ухапшен је у акцији "Видиковац" у фебруару 2020. заједно са још седам особа. Тада су, осим њега, били ухапшени Марко Костић, Лука Маунага, Станислав Подешва, Анастасија Борић, Марко Стрика, Софија Мирковић и Срђан Костић. Након акције затражен је притвор за Костића, Борићеву, Стрику и Мирковићеву, али им та мјера није одређена. Милојевић је прво завршио иза решетака, али је убрзо пуштен након жалбе браниоца. Током акције заплијењено је око 35 килограма марихуане и око 1,2 килограма праха за који се сумњало да је кокаин, али се испоставило да је ријеч о протеину и креатину. Како сазнајемо, овај предмет је разбијен у неколико појединачних оптужница, а поједини ухапшени нису ни оптужени.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана