Filip Milojević, koji je pao u akciji "Vidikovac", priznao krivicu

Nebojša Tomašević
Filip Milojević, koji je pao u akciji "Vidikovac", priznao krivicu

BANjALUKA - Filip Milojević (24) iz Banjaluke, koji je prije nešto više od tri godine uhapšen u akciji "Vidikovac" i optužen za šverc narkotika, priznao je krivicu i pristao da bude osuđen na tri godine zatvora.

On je sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju, a koji je prihvatilo vijeće banjalučkog Okružnog suda. Sporazum predviđa i obavezu plaćanja troškova krivičnog postupka od 540 maraka i sudskog paušala, a u kaznu optuženom biće uračunato vrijeme od sedam dana provedeno u pritvoru. Presuda Milojeviću biće izrečena danas (ponedjeljak).

Njega optužnica tereti da je od druge polovine 2017. pa sve do aprila 2019. godine prodavao marihuanu na području Banjaluke. Navodi se da je drogu prodavao i u blizini Dječijeg doma "Rada Vranješević", kao i dvije osnovne i jedne srednje škole u Banjaluci.

Okružni tužilac Dalibor Vrećo kazao je da su se prilikom određivanja kazne u sporazumu rukovodili činjenicama da je optuženi priznao krivicu, da je neosuđivan kao i protekom vremena od izvršenja krivičnog djela.

Istakao je da je zbog svih tih okolnosti kazna ublažena u odnosu na zakonski predviđenu te da vjeruje da će ona uticati na optuženog da ne čini krivično djelo.

Optuženi Milojević je rekao da se kaje zbog onoga što je uradio, a njegov branilac Aleksandra Metlić naglasila je kako je on od početka sarađivao i priznao krivicu te da vjeruje da će kaznom od tri godine biti postignuta svrha kažnjavanja.

Prema optužnici, Milojević je narkotike prodavao u više navrata, a zavisno od količine, cijena je bila od šest pa do 540 KM. Tako je, kako se između ostalog navodi u optužnici, čak 80 puta prodao drogu licu S. P. po cijeni od osam do 20 KM, dok je 70 puta narkotike prodao Anastasiji Borić, koja je takođe bila uhapšena u akciji "Vidikovac".

Milojevića terete i da je marihuanu u količinama od 10 do 40 grama prodavao i licu S. M. po cijenama od 120 do 540 KM, dok je licu V. N. prodao 15 puta ovu drogu po cijenama od 10 do 20 KM. Nadalje se navodi da je licu V. V. 20 puta prodao marihuanu u blizini Doma "Rada Vranješević", ali i Osnovne škole "Jovan Cvijić" po cijenama od 10 do 60 KM.

Takođe mu je u jednom navratu prodao marihuanu za 60 KM u blizini Osnovne škole "Ivo Andrić". Nadalje ga optužnica tereti da je marihuanu prodavao i po cijeni od šest maraka za gram i to licu S. M. koje ju je od njega kupilo osam puta. Milojeviću se na teret stavlja da je tokom 2019. godine od njemu poznatog lica kupio kilogram marihuane te da ju je predavao Borićevoj i Stanislavu Podešvi.

Akcija

Filip Milojević uhapšen je u akciji "Vidikovac" u februaru 2020. zajedno sa još sedam osoba. Tada su, osim njega, bili uhapšeni Marko Kostić, Luka Maunaga, Stanislav Podešva, Anastasija Borić, Marko Strika, Sofija Mirković i Srđan Kostić. Nakon akcije zatražen je pritvor za Kostića, Borićevu, Striku i Mirkovićevu, ali im ta mjera nije određena. Milojević je prvo završio iza rešetaka, ali je ubrzo pušten nakon žalbe branioca. Tokom akcije zaplijenjeno je oko 35 kilograma marihuane i oko 1,2 kilograma praha za koji se sumnjalo da je kokain, ali se ispostavilo da je riječ o proteinu i kreatinu. Kako saznajemo, ovaj predmet je razbijen u nekoliko pojedinačnih optužnica, a pojedini uhapšeni nisu ni optuženi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana