Двојцу седам година робије због покушаја убиства и премлаћивања војника на свадби

Небојша Томашевић
Двојцу седам година робије због покушаја убиства и премлаћивања војника на свадби

БАЊАЛУКА – Александар Милетић из Бањалуке осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на четири и по године затвора због покушаја убиства војника Оружаних снага БиХ Синише Благојевића којег је ножем убо у око на свадбеном весељу.

Истом пресудом Страхиња Арамбашић осуђен је на двије и по године затвора због наношења тешких повреда Благојевићу којег је ударао рукама и ногама.

У овом случају за наношење тешких повреда војнику оптужен је и Александров брат Анђело Милетић против којег је поступак раздвојен јер је недоступан.

Он је прије неког времена отишао у Србију на лијечење након чега се није појављивао на рочиштима која су због тога одгађана шест пута.

Према оптужници, покушај убиства Благојевића десио 24. јула 2021. године на свадбеном слављу у Мотикама код Бањалуке у салону "Делфина". Како се наводи, Александар Милетић је „без повода и разлога“ вербално напао Благојевића те га након пријетњи „Шта гледаш, као да никад ниси видио женско. Заклаћу те“ убо ножем у око. Благојевић је пао и тада су му, док је лежао, пришли Анђело и Страхиња те га заједно са Александром  ударили више пута рукама и ногама по глави и тијелу и нанијели му тешке повреде.

Додаје се да је усљед убода ножем Благојевић задобио прелом зида очне дупље "са трајном и знатном посљедицом губитка функције ока".

Синиша Благојевић је истакао да није задовољан пресудом и да је очекивао већу казну. Најавио је жалбу.

Анђело Милетић

Анђело Милетић је крајем прошле године осуђен на годину затвора због премлаћивања угоститеља Душка Бркића Гере у септембру 2017. године у Бањалуци.

На његов захтјев Основни суд у Бањалуци је у фебруару донио рјешење којим је затворска казна замијењена за новчану у износу од 18.000 КМ. Према рјешењу суда, Милетић је казну дужан да плати у року од три мјесеца или ће ићи иза решетака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана