Dvojcu sedam godina robije zbog pokušaja ubistva i premlaćivanja vojnika na svadbi

Nebojša Tomašević
Dvojcu sedam godina robije zbog pokušaja ubistva i premlaćivanja vojnika na svadbi

BANjALUKA – Aleksandar Miletić iz Banjaluke osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva vojnika Oružanih snaga BiH Siniše Blagojevića kojeg je nožem ubo u oko na svadbenom veselju.

Istom presudom Strahinja Arambašić osuđen je na dvije i po godine zatvora zbog nanošenja teških povreda Blagojeviću kojeg je udarao rukama i nogama.

U ovom slučaju za nanošenje teških povreda vojniku optužen je i Aleksandrov brat Anđelo Miletić protiv kojeg je postupak razdvojen jer je nedostupan.

On je prije nekog vremena otišao u Srbiju na liječenje nakon čega se nije pojavljivao na ročištima koja su zbog toga odgađana šest puta.

Prema optužnici, pokušaj ubistva Blagojevića desio 24. jula 2021. godine na svadbenom slavlju u Motikama kod Banjaluke u salonu "Delfina". Kako se navodi, Aleksandar Miletić je „bez povoda i razloga“ verbalno napao Blagojevića te ga nakon prijetnji „Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklaću te“ ubo nožem u oko. Blagojević je pao i tada su mu, dok je ležao, prišli Anđelo i Strahinja te ga zajedno sa Aleksandrom  udarili više puta rukama i nogama po glavi i tijelu i nanijeli mu teške povrede.

Dodaje se da je usljed uboda nožem Blagojević zadobio prelom zida očne duplje "sa trajnom i znatnom posljedicom gubitka funkcije oka".

Siniša Blagojević je istakao da nije zadovoljan presudom i da je očekivao veću kaznu. Najavio je žalbu.

Anđelo Miletić

Anđelo Miletić je krajem prošle godine osuđen na godinu zatvora zbog premlaćivanja ugostitelja Duška Brkića Gere u septembru 2017. godine u Banjaluci.

Na njegov zahtjev Osnovni sud u Banjaluci je u februaru donio rješenje kojim je zatvorska kazna zamijenjena za novčanu u iznosu od 18.000 KM. Prema rješenju suda, Miletić je kaznu dužan da plati u roku od tri mjeseca ili će ići iza rešetaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana