Двојцу девет година робије: Пријетили пиштољем и украли 110.000 КМ

Небојша Томашевић
Двојцу девет година робије: Пријетили пиштољем и украли 110.000 КМ

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду Живану Глишићу (27) и Душку Велимировићу (25) из Дворова код Бијељине којом су осуђени на девет година затвора због два разбојништва у којима су украли око 110.000 марака.

Глишић је осуђен правоснажно на пет, а Велимировић на четири године затвора. Секретар Врховног суда Српске Јелена Деспотовић казала је да је пресуда изречена након што је одбијена  жалбу Велимировићевог браниоца.

- Одбрана другооптуженог се жалила на казну, али је жалба одбијена као неоснована и потврђена је првостепена пресуда Окружног суда у Бијељини - рекла је  Деспотовићева.

Према оптужници Глишић и Велимировић су разбојништва починили у селима Трњаци и Бродац код Бијељине и то на Богојављење 19. јануара 2020. и 2021. године. Како је наведено прво су опљачкали браћу Дику и Рајка М. у чију кућу у Трњацима су ушли након што су покуцали на врата и рекли "полиција". Били су маскирани, а по уласку запријетили су пиштољем и претресли кућу те украли 75 КМ и новчаник. Друго разбојништво починили су када су упали у кућу старице Радинке Т. у селу Бродац. Везали су је  селотејп траком, а затим  украли 40.000 евра и накит вриједан  30.000 КМ. Радило се о уштеђевини коју је Радинка стекла радећи у Њемачкој, а  међу накитом је било више привјесака с ликом Исуса и Мајке Марије. Како је наведено разбојници су жртви пријетили да ће јој ”све побити” ако их пријави и прије бијега су тражили да се закуне кћерком да неће звати полицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана