Dvojcu devet godina robije: Prijetili pištoljem i ukrali 110.000 KM

Nebojša Tomašević
Dvojcu devet godina robije: Prijetili pištoljem i ukrali 110.000 KM

BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Živanu Glišiću (27) i Dušku Velimiroviću (25) iz Dvorova kod Bijeljine kojom su osuđeni na devet godina zatvora zbog dva razbojništva u kojima su ukrali oko 110.000 maraka.

Glišić je osuđen pravosnažno na pet, a Velimirović na četiri godine zatvora. Sekretar Vrhovnog suda Srpske Jelena Despotović kazala je da je presuda izrečena nakon što je odbijena  žalbu Velimirovićevog branioca.

- Odbrana drugooptuženog se žalila na kaznu, ali je žalba odbijena kao neosnovana i potvrđena je prvostepena presuda Okružnog suda u Bijeljini - rekla je  Despotovićeva.

Prema optužnici Glišić i Velimirović su razbojništva počinili u selima Trnjaci i Brodac kod Bijeljine i to na Bogojavljenje 19. januara 2020. i 2021. godine. Kako je navedeno prvo su opljačkali braću Diku i Rajka M. u čiju kuću u Trnjacima su ušli nakon što su pokucali na vrata i rekli "policija". Bili su maskirani, a po ulasku zaprijetili su pištoljem i pretresli kuću te ukrali 75 KM i novčanik. Drugo razbojništvo počinili su kada su upali u kuću starice Radinke T. u selu Brodac. Vezali su je  selotejp trakom, a zatim  ukrali 40.000 evra i nakit vrijedan  30.000 KM. Radilo se o ušteđevini koju je Radinka stekla radeći u Njemačkoj, a  među nakitom je bilo više privjesaka s likom Isusa i Majke Marije. Kako je navedeno razbojnici su žrtvi prijetili da će joj ”sve pobiti” ako ih prijavi i prije bijega su tražili da se zakune kćerkom da neće zvati policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana