Душан Илић осуђен у Основном суду Брчко дистрикта: Четири године робије због убиства

Небојша Томашевић
Душан Илић осуђен у Основном суду Брчко дистрикта: Четири године робије због убиства

БРЧКО - Душан Илић (23) осуђен је у Основном суду Брчко дистрикта на четири година затвора због убиства Славена Марчете којег је намјерно ударио аутомобилом након крађег сукоба у саобраћају у Брчком.

Према пресуди он је злочин починио у стању битно смањене урачуњивости 16. маја 2020. године око 21.20 часова у Бијељинској улици у Брчком.

Како се наводи сукоб измешу њих двојцие је почео када је Марчета возећи "пасат" одузео првенство пролаза "аудију" којим је управљао Илић који је због тога кренуо за њим. Илић је стално свирао и давао сигнале Марчети да се заустави. Након неког времан он је то и урадио те је изашао из аута  почео галамити и лупати по аутомобилу. Покушао је да отвори врата "аудија", али није успио. Тада се окренуо и кренуо према свом аутомобилу, а Илић је нагло стартовао "ауди" те га ударио и оборио на цесту. Затим је возећи унапријед и уназад прегазио стопала жртве

Марчета је задобио тешке повреде  усљед којих је неколико часова касније преминуо. Илић је тада побјегао с лица мјеста, а ухапшен је дан касније када му је одређен притвор.

Оптужница против Илића подигнута је 20 јула прошле године.

У Тужилаштву Брчко дистрикта рекли су да су задовољни лчињеницом да је суд Илића осудио за убиство, али сматрају да је изречена казна неадекватна.

- Тужилаштво ће Апелационом суду брчко дистрикта  уложити жалбу и тражити казну у дужем трајању-рекли су у Тужилаштву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана