Dušan Ilić osuđen u Osnovnom sudu Brčko distrikta: Četiri godine robije zbog ubistva

Nebojša Tomašević
Dušan Ilić osuđen u Osnovnom sudu Brčko distrikta: Četiri godine robije zbog ubistva

BRČKO - Dušan Ilić (23) osuđen je u Osnovnom sudu Brčko distrikta na četiri godina zatvora zbog ubistva Slavena Marčete kojeg je namjerno udario automobilom nakon krađeg sukoba u saobraćaju u Brčkom.

Prema presudi on je zločin počinio u stanju bitno smanjene uračunjivosti 16. maja 2020. godine oko 21.20 časova u Bijeljinskoj ulici u Brčkom.

Kako se navodi sukob izmešu njih dvojcie je počeo kada je Marčeta vozeći "pasat" oduzeo prvenstvo prolaza "audiju" kojim je upravljao Ilić koji je zbog toga krenuo za njim. Ilić je stalno svirao i davao signale Marčeti da se zaustavi. Nakon nekog vreman on je to i uradio te je izašao iz auta  počeo galamiti i lupati po automobilu. Pokušao je da otvori vrata "audija", ali nije uspio. Tada se okrenuo i krenuo prema svom automobilu, a Ilić je naglo startovao "audi" te ga udario i oborio na cestu. Zatim je vozeći unaprijed i unazad pregazio stopala žrtve

Marčeta je zadobio teške povrede  usljed kojih je nekoliko časova kasnije preminuo. Ilić je tada pobjegao s lica mjesta, a uhapšen je dan kasnije kada mu je određen pritvor.

Optužnica protiv Ilića podignuta je 20 jula prošle godine.

U Tužilaštvu Brčko distrikta rekli su da su zadovoljni lčinjenicom da je sud Ilića osudio za ubistvo, ali smatraju da je izrečena kazna neadekvatna.

- Tužilaštvo će Apelacionom sudu brčko distrikta  uložiti žalbu i tražiti kaznu u dužem trajanju-rekli su u Tužilaštvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana