Драган Николић подноси кривичне пријаве: Отац страдалог тврди да су свједоци лагали

Н. Т.
Драган Николић подноси кривичне пријаве: Отац страдалог тврди да су свједоци лагали

БАЊАЛУКА - Отац трагично настрадалог Душка Николића (18) Драган Николић из Српца поднијеће кривичне пријаве против Милорада Санковића, Ранка Њежића и Горана Малбашића, јер тврди да су они лажно свједочили у бањалучком Окружном суду на суђењу Мирку Малбашићу (22) који је оптужен да је аутом ударио његовог сина.

- Они су слагали да је моје дијете имало епилепсију што није тачно и за то имам доказе. Мој покојни син није боловао од те болести, нити од било које друге. Све што су рекли су лагали како би олакшали оптуженом - тврди  неутјешни Драган Николић.

Истакао је да тражи максималну казну за оптуженог Малбашића који је аутомобилом пијан ударио и усмртио његовог сина.

Несрећа у којој је погинуо Душко Николић десила се 17. октобра 2020. године око 22 часа на локалном путу Ножичко - Савићи код Српца. 

Према оптужници те кобне вечери оптужени Малбашић је возећи пијан са концентрацијом алкохола у организму од 1,93 промила "пежоом" ударио Николића, који је лежао на путу. 

Према том документу оптужени је могао Николића да види на 30 метара, али је прешао преко њега и тијело вукао 450 метара и тако га усмртио. У оптужници стоји да је и жртва била пијана и у крви имала око 1,68 промила алкохола. 

Осим за несрећу Малбашића терете и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја јер је држао преправљену војничку пушку "М48", пиштољ "М57", оквир за пушку "паповку" и 10 метака као и аутоматску пушку без оквира. 

Оба младића су кобне вечери била на прослави рођендана у једној викендици у Ножичком. Током ранијег суђења, специјалиста судске медицине Милан Срдић казао је да је Душко Николић прегажен те да је имао тешке повреде главе и преломе лобање, као и вишеструке повреде руку и ногу. 

Појаснио је да је Николић преминуо усљед оштећења за живот важних можданих центара због повреде главе и да је био у лежећем положају када је ударен.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана