Dragan Nikolić podnosi krivične prijave: Otac stradalog tvrdi da su svjedoci lagali

N. T.
Dragan Nikolić podnosi krivične prijave: Otac stradalog tvrdi da su svjedoci lagali

BANjALUKA - Otac tragično nastradalog Duška Nikolića (18) Dragan Nikolić iz Srpca podnijeće krivične prijave protiv Milorada Sankovića, Ranka Nježića i Gorana Malbašića, jer tvrdi da su oni lažno svjedočili u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Mirku Malbašiću (22) koji je optužen da je autom udario njegovog sina.

- Oni su slagali da je moje dijete imalo epilepsiju što nije tačno i za to imam dokaze. Moj pokojni sin nije bolovao od te bolesti, niti od bilo koje druge. Sve što su rekli su lagali kako bi olakšali optuženom - tvrdi  neutješni Dragan Nikolić.

Istakao je da traži maksimalnu kaznu za optuženog Malbašića koji je automobilom pijan udario i usmrtio njegovog sina.

Nesreća u kojoj je poginuo Duško Nikolić desila se 17. oktobra 2020. godine oko 22 časa na lokalnom putu Nožičko - Savići kod Srpca. 

Prema optužnici te kobne večeri optuženi Malbašić je vozeći pijan sa koncentracijom alkohola u organizmu od 1,93 promila "pežoom" udario Nikolića, koji je ležao na putu. 

Prema tom dokumentu optuženi je mogao Nikolića da vidi na 30 metara, ali je prešao preko njega i tijelo vukao 450 metara i tako ga usmrtio. U optužnici stoji da je i žrtva bila pijana i u krvi imala oko 1,68 promila alkohola. 

Osim za nesreću Malbašića terete i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija jer je držao prepravljenu vojničku pušku "M48", pištolj "M57", okvir za pušku "papovku" i 10 metaka kao i automatsku pušku bez okvira. 

Oba mladića su kobne večeri bila na proslavi rođendana u jednoj vikendici u Nožičkom. Tokom ranijeg suđenja, specijalista sudske medicine Milan Srdić kazao je da je Duško Nikolić pregažen te da je imao teške povrede glave i prelome lobanje, kao i višestruke povrede ruku i nogu. 

Pojasnio je da je Nikolić preminuo usljed oštećenja za život važnih moždanih centara zbog povrede glave i da je bio u ležećem položaju kada je udaren.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana