Дилерима дроге у предмету “Петрићевац” смањене казне

Небојша Томашевић
Дилерима дроге у предмету “Петрићевац” смањене казне

БАЊАЛУКА - Четворица оптужених за шверц наркотика у предмету “Петрићевац” у поновљеном поступку у бањалучком Окружном суду осуђени су на укупно 12 година робије, чиме су им умањене раније изречене казне затвора.

Вијеће, којем је предсједавала судија Снежана Кудрић, на по три године затвора осудило је Дејана Благојевића (23), Радована Радановића (24), Милана Бајића (22) и Милоша Радановића (37). Ранијом пресудом Окружног суда, коју је укинуо Врховни суд Републике Српске, Благојевић и Радован Радановић били су осуђени на по пет и по година, а Милош Радановић на пет година затвора. Бајић је тада добио трогодишњу казну. Поступак против петооптуженог Огњена Ћутковића (28) је раздвојен јер је у бјекству. Он је био осуђен на шест и по година затвора.

Према пресуди, поменута четворка је заједно са Ћутковићем препродавала кокаин и марихуану на подручју Бањалуке и Козарске Дубице од 1. јуна 2016. до 19. септембра прошле године.

Продају су договарали путем телефона и у разговорима су прецизирали начин, мјесто и вријеме продаје, као и цијену. Зависно од количине, марихуану су продавали по цијени од 10 до 500 марака. Кокаин су продавали у мањим количинама по цијенама од 80 до 100 марака. Наркотике у већим количинама набављали су Ћутковић и Милош Радановић, те их крили у дворишту једне куће у Бањалуци. Благојевић је дрогу скривао чак у својој кући.

Сви они су ухапшени у акцији “Петрићевац” у септембру 2017. године, након чега је бањалучко Окружно тужилаштво подигло двије оптужнице против укупно 10 лица због шверца наркотика. Прва група је Ћутковић и остали, а у другој су оптужени Немања Дрљача (30), Жељко Петковић (29), Иван Слишко (29), Бојан Палачковић (23) и Саша Чупељић, који су раније осуђени на укупно пет година и пет мјесеци затвора.

Бјегунац

Оптужени Огњен Ћутковић побјегао је убрзо након што је Врховни суд Републике Српске у јуну укинуо пресуду којом су он и саучесници осуђени за шверц дроге. Након раздвајања поступка за њим ће бити расписана потјерница, а како сазнајемо, сумња се да се налази негдје у иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана