Dilerima droge u predmetu “Petrićevac” smanjene kazne

Nebojša Tomašević
Dilerima droge u predmetu “Petrićevac” smanjene kazne

BANjALUKA - Četvorica optuženih za šverc narkotika u predmetu “Petrićevac” u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu osuđeni su na ukupno 12 godina robije, čime su im umanjene ranije izrečene kazne zatvora.

Vijeće, kojem je predsjedavala sudija Snežana Kudrić, na po tri godine zatvora osudilo je Dejana Blagojevića (23), Radovana Radanovića (24), Milana Bajića (22) i Miloša Radanovića (37). Ranijom presudom Okružnog suda, koju je ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske, Blagojević i Radovan Radanović bili su osuđeni na po pet i po godina, a Miloš Radanović na pet godina zatvora. Bajić je tada dobio trogodišnju kaznu. Postupak protiv petooptuženog Ognjena Ćutkovića (28) je razdvojen jer je u bjekstvu. On je bio osuđen na šest i po godina zatvora.

Prema presudi, pomenuta četvorka je zajedno sa Ćutkovićem preprodavala kokain i marihuanu na području Banjaluke i Kozarske Dubice od 1. juna 2016. do 19. septembra prošle godine.

Prodaju su dogovarali putem telefona i u razgovorima su precizirali način, mjesto i vrijeme prodaje, kao i cijenu. Zavisno od količine, marihuanu su prodavali po cijeni od 10 do 500 maraka. Kokain su prodavali u manjim količinama po cijenama od 80 do 100 maraka. Narkotike u većim količinama nabavljali su Ćutković i Miloš Radanović, te ih krili u dvorištu jedne kuće u Banjaluci. Blagojević je drogu skrivao čak u svojoj kući.

Svi oni su uhapšeni u akciji “Petrićevac” u septembru 2017. godine, nakon čega je banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo dvije optužnice protiv ukupno 10 lica zbog šverca narkotika. Prva grupa je Ćutković i ostali, a u drugoj su optuženi Nemanja Drljača (30), Željko Petković (29), Ivan Sliško (29), Bojan Palačković (23) i Saša Čupeljić, koji su ranije osuđeni na ukupno pet godina i pet mjeseci zatvora.

Bjegunac

Optuženi Ognjen Ćutković pobjegao je ubrzo nakon što je Vrhovni sud Republike Srpske u junu ukinuo presudu kojom su on i saučesnici osuđeni za šverc droge. Nakon razdvajanja postupka za njim će biti raspisana potjernica, a kako saznajemo, sumnja se da se nalazi negdje u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana