Дилер ухапшен у акцији „Плива" признао кривицу и пристао на пет година робије

Н. Т.
Дилер ухапшен у акцији „Плива" признао кривицу и пристао на пет година робије

БАЊАЛУКА - Нихад Омановић (47) из Бугојна, ухапшен у акцији "Плива" признао је да је учестовао у продаји око пет и по килгорама марихауне прикривеним истражиоцима и пристао да му суд изрекне пет година затвора.

Омановић је закључио споразум о признању кривице са Окружним тужилаштвом који је дана прихватило вијеће Окружног суда. Изрицање пресуде заказано је за 10. јун. Заједно са Омановићем оптужени су и Роберт Баришић (22) и Деан Бендра из Јајца против којих је, након његовог признања, одвојен судски псотупак. На оптуженичкој клупио био је и Емир Корда (46) из Ливна који је у марту осуђен на три и по године робије на основу признања.

Према оптужници поменута четворка је од 5. до 7. септембра 2019. године на подручју општине Шипово договорила и продала 5.414 грама марихуане прикривеним истражиоцима. Баришића оптужница терети да је неовлаштено посредовао у продаји марихуане, а Омановића, Корду и Бендру да су договарали и продали дрогу прикривеним истражиоцима.

- Омановић, Корда и Бендра су наркотике довезли „купцу" у „цитроеном ц4" у близину ресторана „Ладна вода" код Шипова.  Довезли су укупно шест пакета наркотика укупне тежине 5.414. грам и предали их купцима. Возилом је те прилике управљао Омановић - наводи се у оптужници која их терети за неовлаштену производњу и промет опојних дрога.

Након предаје дроге прикривеним истражиоцима ухапшени су Омановић, Корда и Баришић док је Бендра побјегао. Након једномјесечног скривања, он се 11. октобра 2019. године сам предао.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана