Diler uhapšen u akciji „Pliva" priznao krivicu i pristao na pet godina robije

N. T.
Diler uhapšen u akciji „Pliva" priznao krivicu i pristao na pet godina robije

BANjALUKA - Nihad Omanović (47) iz Bugojna, uhapšen u akciji "Pliva" priznao je da je učestovao u prodaji oko pet i po kilgorama marihaune prikrivenim istražiocima i pristao da mu sud izrekne pet godina zatvora.

Omanović je zaključio sporazum o priznanju krivice sa Okružnim tužilaštvom koji je dana prihvatilo vijeće Okružnog suda. Izricanje presude zakazano je za 10. jun. Zajedno sa Omanovićem optuženi su i Robert Barišić (22) i Dean Bendra iz Jajca protiv kojih je, nakon njegovog priznanja, odvojen sudski psotupak. Na optuženičkoj klupio bio je i Emir Korda (46) iz Livna koji je u martu osuđen na tri i po godine robije na osnovu priznanja.

Prema optužnici pomenuta četvorka je od 5. do 7. septembra 2019. godine na području opštine Šipovo dogovorila i prodala 5.414 grama marihuane prikrivenim istražiocima. Barišića optužnica tereti da je neovlašteno posredovao u prodaji marihuane, a Omanovića, Kordu i Bendru da su dogovarali i prodali drogu prikrivenim istražiocima.

- Omanović, Korda i Bendra su narkotike dovezli „kupcu" u „citroenom c4" u blizinu restorana „Ladna voda" kod Šipova.  Dovezli su ukupno šest paketa narkotika ukupne težine 5.414. gram i predali ih kupcima. Vozilom je te prilike upravljao Omanović - navodi se u optužnici koja ih tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Nakon predaje droge prikrivenim istražiocima uhapšeni su Omanović, Korda i Barišić dok je Bendra pobjegao. Nakon jednomjesečnog skrivanja, on se 11. oktobra 2019. godine sam predao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana