Данијел Тривалић осуђен у Основном суду у Бањалуци: Одбацио бомбу, кажњен са три мјесеца затвора

Н. Т.
Данијел Тривалић осуђен у Основном суду у Бањалуци: Одбацио бомбу, кажњен са три мјесеца затвора

БАЊАЛУКА - Данијел Тривалић (37) из Бањалуке осуђен је у Основном суду на три мјесеца затвора јер је лани одбацио ручну бомбу под свој аутомобил “ауди” у Билећкој улици у Бањалуци.

Њему је ова казна изречена за кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја јер је посједовао бомбу коју је оставио на јавном мјесту. Против њега је бањалучко Окружно тужилаштво подигло оптужницу којом га терети да је 11. априла прошле године у Билећкој улици у Бањалуци одбацио ручну бомбу која се откотрљала под његов паркирани аутомобил. Тривалић је након тога побјегао, али су га  полицајци брзо сустигли и савладали, а бомбу су уклонили припадници Цивилне заштите.

Његов адвокат Марко Микеш није хтио да коментарише пресуду.

Током истраге помињало се да је Тривалић тог дана кренуо да почини кривично дјело, а када је изашао из аутомобила, угледао је полицајце па је одбацио бомбу и фантомку. Међутим, Тривалић није оптужен за покушај извршења било ког кривичног дјела, нити је до сада потврђено да је кренуо у пљачку. Он од раније има подебљи досије у полицији и више пута је хапшен, а осуђиван је због посједовања оружја, злоупотребе дрога и насилничког понашања.

У септембру 2012. у бањалучком Основном суду Тривалић је осуђен на три мјесеца затвора због неовлашћене производње и промета дрога. У фебруару 2011. године осуђен је на условну казну од годину због посједовања наоружања. Тривалић је у септембру 2012. године хапшен због напада на Драгу В. и демолирања кафића “Мика” у улици Драгише Васића у бањалучком насељу Нова варош.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана