Danijel Trivalić osuđen u Osnovnom sudu u Banjaluci: Odbacio bombu, kažnjen sa tri mjeseca zatvora

N. T.
Danijel Trivalić osuđen u Osnovnom sudu u Banjaluci: Odbacio bombu, kažnjen sa tri mjeseca zatvora

BANjALUKA - Danijel Trivalić (37) iz Banjaluke osuđen je u Osnovnom sudu na tri mjeseca zatvora jer je lani odbacio ručnu bombu pod svoj automobil “audi” u Bilećkoj ulici u Banjaluci.

Njemu je ova kazna izrečena za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija jer je posjedovao bombu koju je ostavio na javnom mjestu. Protiv njega je banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo optužnicu kojom ga tereti da je 11. aprila prošle godine u Bilećkoj ulici u Banjaluci odbacio ručnu bombu koja se otkotrljala pod njegov parkirani automobil. Trivalić je nakon toga pobjegao, ali su ga  policajci brzo sustigli i savladali, a bombu su uklonili pripadnici Civilne zaštite.

Njegov advokat Marko Mikeš nije htio da komentariše presudu.

Tokom istrage pominjalo se da je Trivalić tog dana krenuo da počini krivično djelo, a kada je izašao iz automobila, ugledao je policajce pa je odbacio bombu i fantomku. Međutim, Trivalić nije optužen za pokušaj izvršenja bilo kog krivičnog djela, niti je do sada potvrđeno da je krenuo u pljačku. On od ranije ima podeblji dosije u policiji i više puta je hapšen, a osuđivan je zbog posjedovanja oružja, zloupotrebe droga i nasilničkog ponašanja.

U septembru 2012. u banjalučkom Osnovnom sudu Trivalić je osuđen na tri mjeseca zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i prometa droga. U februaru 2011. godine osuđen je na uslovnu kaznu od godinu zbog posjedovanja naoružanja. Trivalić je u septembru 2012. godine hapšen zbog napada na Dragu V. i demoliranja kafića “Mika” u ulici Dragiše Vasića u banjalučkom naselju Nova varoš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana