Четворки 22 и по године затвора за шверц дрогом

Небојша Томашевић
Четворки 22 и по године затвора за шверц дрогом

БИХАЋ – Четворица чланова организоване криминалне групе која је разбијена акцијом “Ексобар” неправоснажно су осуђени у Кантоналном суду у Бихаћу на укупно 22 године и шест мјесеци затвора због шверца наркотицима.

Мурат Диздаревић,  Армин Сефић и  Нермин Балић осуђени су на по пет и по година, док је  Алмир Пехлић добио шест година затвора.

Након изрицања пресуде Балићу  и Пехлићу је продужен притвор, док су Диздаревић и Сефић, који су се бранили са слободе уз одређене мјере забране, ухапшени  и одређен им је притвор.

Осуђени су били чланови организоване групе која се бавила шверцом наркотицима. Као организатор  је означен Дино Музаферовић, а чланови су поред осуђене четворке били Един Балић,  Маја Бандука и Огњан Кокић. Члан ове групе био је и Дарко Јовановић који је 2. новембра у Кантоналном суду у Бихаћу осуђен на четири и по године робије након признања кривице.

Музаферовић, те Един Балић и Кокић су у бјекству и за њима је расписана међународна потјерница.

Акција “Ескобар” изведена је 25. јула 2021.  године на подручју Велике Кладуше, када је откривено око 6.000 стабљика индијске конопље у намјенски изграђеном кампу за производњу марихуане.

-Марихуана је дистрибуисана како на унутрашњем, тако и на тржишту Европске уније -навели су тада из Граничне полиције БиХ те додали да је у акцији учествовало укупно 110 полицајаца.

Према информацијама из истраге, плантажа је имала систем за наводњавање, а дрогу су, према прикупљеним доказима, осумњичени скривали и осигуравали оружјем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана