Лажном геометру 19 година затвора: Сјекиром усмртио старца

Ј. Са.
Foto: Архива

БРЧКО - Бивши референт брчанског Основног суда Аладин Бисер (38) неправоснажно је осуђен на 19 година затвора јер је у Брчком, из користољубља убио предузетника, суграђанина и пријатеља Фетхију Михмића (80) којем се лажно представљао као геометар, те га усмртио штилом за сјекиру.

Он је осуђен у Основном суду Дистрикта након што је Тужилаштво Брчко доказало оптужбе против њега.

- Оптуженом се стављено на терет да је с циљем да задржи прибављен новац од жртве, како би избјегао да га врати, планирао, припремио, а затим и починио убиство Михмића - наводи се у оптужници.

Даље се наводи да је он оптужен да је 31. маја 2021. године у јутарњим часовима возилом одвезао Михмића у насеље Јагодњак, а затим га, на макадамском путу, који то насеље повезује с Доњом Скакавом, извео и повео у шуму Гложђа, гдје му је ударцима штилом за сјекиру у предјелу главе, десног рамена и лијеве шаке нанио повреде усљед којих је жртва у тренутну преминула.

- Убиству из користољубља претходило је дугогодишње познанство оптуженог и жртве, при чему се оптужени, у посљедње три године, лажно  представљао као геометар, константно узимао новац од Михмића да би му наводно осигурао куповину некретнине од дистрикта Брчко - наведено је у оптужници.

У оптужници још стоји да је осуђени Бисер жртви лажно приказивао да може осигурати потребне дозволе и путем геометра убрзати поступак, али да му мора давати новац за наводне таксе, поступке лицитације и геодетску накнаду.

Након што му је Михмић повјеровао, у више наврата му је дао око 80 000КМ, при чему га је Бисер, ради плаћања, контактирао путем телефона, лажно се представљајући као геометар Светозар Васиљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана