Lažnom geometru 19 godina zatvora: Sjekirom usmrtio starca

J. Sa.
Foto: Arhiva

BRČKO - Bivši referent brčanskog Osnovnog suda Aladin Biser (38) nepravosnažno je osuđen na 19 godina zatvora jer je u Brčkom, iz koristoljublja ubio preduzetnika, sugrađanina i prijatelja Fethiju Mihmića (80) kojem se lažno predstavljao kao geometar, te ga usmrtio štilom za sjekiru.

On je osuđen u Osnovnom sudu Distrikta nakon što je Tužilaštvo Brčko dokazalo optužbe protiv njega.

- Optuženom se stavljeno na teret da je s ciljem da zadrži pribavljen novac od žrtve, kako bi izbjegao da ga vrati, planirao, pripremio, a zatim i počinio ubistvo Mihmića - navodi se u optužnici.

Dalje se navodi da je on optužen da je 31. maja 2021. godine u jutarnjim časovima vozilom odvezao Mihmića u naselje Jagodnjak, a zatim ga, na makadamskom putu, koji to naselje povezuje s Donjom Skakavom, izveo i poveo u šumu Gložđa, gdje mu je udarcima štilom za sjekiru u predjelu glave, desnog ramena i lijeve šake nanio povrede usljed kojih je žrtva u trenutnu preminula.

- Ubistvu iz koristoljublja prethodilo je dugogodišnje poznanstvo optuženog i žrtve, pri čemu se optuženi, u posljednje tri godine, lažno  predstavljao kao geometar, konstantno uzimao novac od Mihmića da bi mu navodno osigurao kupovinu nekretnine od distrikta Brčko - navedeno je u optužnici.

U optužnici još stoji da je osuđeni Biser žrtvi lažno prikazivao da može osigurati potrebne dozvole i putem geometra ubrzati postupak, ali da mu mora davati novac za navodne takse, postupke licitacije i geodetsku naknadu.

Nakon što mu je Mihmić povjerovao, u više navrata mu je dao oko 80 000KM, pri čemu ga je Biser, radi plaćanja, kontaktirao putem telefona, lažno se predstavljajući kao geometar Svetozar Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana