Брчаку седам и по година затвора због силовања пасторке и насиља у породици

Небојша Томашевић
Брчаку седам и по година затвора због силовања пасторке и насиља у породици

БРЧКО – Брчак М.А. (32) осуђен је правоснажно на јединствену казну од седам и по година затвора због силовања пасторке и насиља у породици.

Њему је казну изрекао Апелациони суд дистрикта Брчко, а осим за силовање осуђен је за насиље над пасторком и ванбрачном супругом које је тукао.

Како је саопштено из Тужилаштва Брчко дистрикта, оптужени је малољетну пасторку присиљавао на полни однос  у кући у којој је живио с њом и њеном мајком.

- Након што је његова супруга због порода остала у болници, током 2017. и 2018. године, М.А. је  присилио  њену 14-годишњу кћерку из ранијег брака на полни однос. Више пута ју је присиљавао пријетећи да ће је претући и убити, уз упозорење да то не смије никоме рећи- саопштило је тужилаштво.

Наводи се да је М.А. осим тога процесуиран јер је пред малољетним сином, рођеним 2017. године, у више наврата вршио насиље над пасторком и супругом, ударајући их тврдим предметима по тијелу и глави наносећи им повреде.

Малољетна жртва силовања и породичног насиља случај је пријавила наставницима у школи и полицији.

- Поступајући по пријави, Тужилаштво је, у сарадњи с Полицијом дистрикта Брчко, спровело истрагу, након чега је прошле године против М.А. подигло оптужницу пред Основним судом, оптуживши га за кривична дјела силовање и насиље у породици. Оптужени М.А. је средином ове године првостепеном пресудом осуђен на јединствену казну затвора у трајању од седам година и шест мјесеци. Претходно му је за силовање утврђена казна затвора од седам година, док му је за насиље у породици утврђена појединачна затворска казна од годину - стоји у саопштењу.

Појашњава се да је у наставку поступка, Апелациони суд дистрикта Брчко недавно одбио жалбу одбране оптуженог М.А. и потврдио у цијелости првостепену пресуду којом је тако правоснажно осуђен на седам и по година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана