Brčaku sedam i po godina zatvora zbog silovanja pastorke i nasilja u porodici

Nebojša Tomašević
Brčaku sedam i po godina zatvora zbog silovanja pastorke i nasilja u porodici

BRČKO – Brčak M.A. (32) osuđen je pravosnažno na jedinstvenu kaznu od sedam i po godina zatvora zbog silovanja pastorke i nasilja u porodici.

Njemu je kaznu izrekao Apelacioni sud distrikta Brčko, a osim za silovanje osuđen je za nasilje nad pastorkom i vanbračnom suprugom koje je tukao.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Brčko distrikta, optuženi je maloljetnu pastorku prisiljavao na polni odnos  u kući u kojoj je živio s njom i njenom majkom.

- Nakon što je njegova supruga zbog poroda ostala u bolnici, tokom 2017. i 2018. godine, M.A. je  prisilio  njenu 14-godišnju kćerku iz ranijeg braka na polni odnos. Više puta ju je prisiljavao prijeteći da će je pretući i ubiti, uz upozorenje da to ne smije nikome reći- saopštilo je tužilaštvo.

Navodi se da je M.A. osim toga procesuiran jer je pred maloljetnim sinom, rođenim 2017. godine, u više navrata vršio nasilje nad pastorkom i suprugom, udarajući ih tvrdim predmetima po tijelu i glavi nanoseći im povrede.

Maloljetna žrtva silovanja i porodičnog nasilja slučaj je prijavila nastavnicima u školi i policiji.

- Postupajući po prijavi, Tužilaštvo je, u saradnji s Policijom distrikta Brčko, sprovelo istragu, nakon čega je prošle godine protiv M.A. podiglo optužnicu pred Osnovnim sudom, optuživši ga za krivična djela silovanje i nasilje u porodici. Optuženi M.A. je sredinom ove godine prvostepenom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci. Prethodno mu je za silovanje utvrđena kazna zatvora od sedam godina, dok mu je za nasilje u porodici utvrđena pojedinačna zatvorska kazna od godinu - stoji u saopštenju.

Pojašnjava se da je u nastavku postupka, Apelacioni sud distrikta Brčko nedavno odbio žalbu odbrane optuženog M.A. i potvrdio u cijelosti prvostepenu presudu kojom je tako pravosnažno osuđen na sedam i po godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana