Бањалучанин ослобођен оптужби за полно насиље над дјететом и насиље у породици

Небојша Томашевић
Бањалучанин ослобођен оптужби за полно насиље над дјететом и насиље у породици

БАЊАЛУКА - Бањалучанин А.Ш. (42) данас је у Окружном суду ослобођен оптужби за кривична дјела полно насиље над дјететом и насиље у породици.

Ради се о познатом бањалучком приватнику, који је наслиједио дугогодишњи породични бизнис, а његов идентитет није објављен због заштите малољетника за чије је злостављање био оптужен.

Оптужени и његови браниоци су пресуду дочекали са видним одушевљењем, а он је прије изласка из суднице и заплакао

Поступак је био затворен за јавност и трајао је око три године.

Нису познати детаљи оптужби које су А.Ш. стављене на терет као ни сам ток суђења.

Сазнајемо само да је А.Ш. оптужен да је у периоду од априла 2016. до јула 2017. године у намјери задовољења полних нагона у више наврата починио полне радње над двоје малољетне дјеце . Оптужница га је теретила и да је дјецу и њихову мајку, односно своју бившу супругу, физички и вербално нападао те безобзирним понашањем угрозио интегритет дјеце.

Током  изрицања пресуде образложено је да су утврђени бројни недостаци, као и незаконито прикупљени докази на којима се пресуда не може заснивати, те да се ради о комплексном предмету.

А.Ш. је ухапшен још у октобру 2017. године због сумње да је починио четири кривична дјела насиље у породици те два кривична дјела полно насиље на дјететом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана