Banjalučanin oslobođen optužbi za polno nasilje nad djetetom i nasilje u porodici

Nebojša Tomašević
Banjalučanin oslobođen optužbi za polno nasilje nad djetetom i nasilje u porodici

BANjALUKA - Banjalučanin A.Š. (42) danas je u Okružnom sudu oslobođen optužbi za krivična djela polno nasilje nad djetetom i nasilje u porodici.

Radi se o poznatom banjalučkom privatniku, koji je naslijedio dugogodišnji porodični biznis, a njegov identitet nije objavljen zbog zaštite maloljetnika za čije je zlostavljanje bio optužen.

Optuženi i njegovi branioci su presudu dočekali sa vidnim oduševljenjem, a on je prije izlaska iz sudnice i zaplakao

Postupak je bio zatvoren za javnost i trajao je oko tri godine.

Nisu poznati detalji optužbi koje su A.Š. stavljene na teret kao ni sam tok suđenja.

Saznajemo samo da je A.Š. optužen da je u periodu od aprila 2016. do jula 2017. godine u namjeri zadovoljenja polnih nagona u više navrata počinio polne radnje nad dvoje maloljetne djece . Optužnica ga je teretila i da je djecu i njihovu majku, odnosno svoju bivšu suprugu, fizički i verbalno napadao te bezobzirnim ponašanjem ugrozio integritet djece.

Tokom  izricanja presude obrazloženo je da su utvrđeni brojni nedostaci, kao i nezakonito prikupljeni dokazi na kojima se presuda ne može zasnivati, te da se radi o kompleksnom predmetu.

A.Š. je uhapšen još u oktobru 2017. godine zbog sumnje da je počinio četiri krivična djela nasilje u porodici te dva krivična djela polno nasilje na djetetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana