Авганистанци оптужени за кријумчарење миграната

Срна
Авганистанци оптужени за кријумчарење миграната

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против држављана Авганистана Камрана Закила и Дарвиша Заинулаха због кријумчарења миграната из Србије у БиХ.

Оптужени се терете да су, дјелујући заједнички и у договору ради остваривања незаконите имовинске користи, организовали, омогућили и лично учествовали у кријумчарењу веће групе илегалних миграната из Србије на територију БиХ преко водене границе на ријеци Дрини, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У оптужници се наводи да су држављани Авганистана 23. априла на подручју Козлука у ноћним часовима превезли чамцем 11 илегалних миграната са подручја Србије у БиХ, након чега су их открили и ухапсили припадници Граничне полиције БиХ.

У групи илегалних миграната били су држављани Пакистана, Авганистана, Судана, Еритреје и Тогоа, који нису посједовали документе за законит улазак и боравак у БиХ, а који су предати на даље поступање Служби за послове са странцима БиХ.

Оптужени се терете да су превозили кријумчарена лица у БиХ на начин којим се угрожава њихов живот и безбједност, чиме су починили кривично дјело кријумчарења лица. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана