Avganistanci optuženi za krijumčarenje migranata

Srna
Avganistanci optuženi za krijumčarenje migranata

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv državljana Avganistana Kamrana Zakila i Darviša Zainulaha zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u BiH.

Optuženi se terete da su, djelujući zajednički i u dogovoru radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, organizovali, omogućili i lično učestvovali u krijumčarenju veće grupe ilegalnih migranata iz Srbije na teritoriju BiH preko vodene granice na rijeci Drini, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U optužnici se navodi da su državljani Avganistana 23. aprila na području Kozluka u noćnim časovima prevezli čamcem 11 ilegalnih migranata sa područja Srbije u BiH, nakon čega su ih otkrili i uhapsili pripadnici Granične policije BiH.

U grupi ilegalnih migranata bili su državljani Pakistana, Avganistana, Sudana, Eritreje i Togoa, koji nisu posjedovali dokumente za zakonit ulazak i boravak u BiH, a koji su predati na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH.

Optuženi se terete da su prevozili krijumčarena lica u BiH na način kojim se ugrožava njihov život i bezbjednost, čime su počinili krivično djelo krijumčarenja lica. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana